Kun oikeaa harrastusta ei löydy

Kerron teille erään pojan tarinan.

Poika on hyvin lahjakas, älykäs ja kiinnostunut nippelitiedosta. Hänellä on hyvä muisti ja hyvä mielikuvitus. Poika on kuitenkin hyvin eloisa, vilkas ja koko ajan liikkeessä. Vanhemmat miettivät, että jonkinlainen harrastus voisi olla hyväksi purkamaan suurimmat energiat.

Poika ei oikein itse osaa sanoa mistä harrastuksesta olisi kiinnostunut ja vanhemmat yrittävät keksiä hänelle sopivaa lajia.

Mutta. Kerta toisensa jälkeen harrastukset pitää lopettaa kesken. On harrastuksia joista poika on niin innoissaan, ettei malta keskittyä lajiin ja samalla häiritsee muita. On lajeja, jotka eivät kiinnosta poikaa lainkaan eikä hän sen takia jaksa osallistua, vaan vetäytyy omiin oloihinsa. On lajeja, joissa poika on todella taitava ja sen takia ei ymmärrä, että tiettyjä ohjeita on silti noudatettava.

Joka kerta, kun valmentaja ottaa vanhemman sivuun ja aloittaa: ”Meidän täytyisi vähän jutella…”, nousee vanhemmalle pala kurkkuun. Taasko? Miten vanhemmat selittävät innokkaalle pojalle, ettei hän enää seuraavalla viikolla voi mennä kivalta tuntuneeseen harrastukseensa? Kuinka pahalta vanhemmasta tuntuu katsoa pojan itkua, kun tietää ettei poika tee niin tahalleen. Hän ei ymmärrä olevansa liian innokas.

Etsivätkö vanhemmat taas pojalle uuden harrastuksen? Ehkä tällä kertaa jonkun rauhallisemman, taiteellisen harrastuksen kenties? Vai löytyisikö jostain erityisen vilkkaille lapsille tarkoitettuja ryhmiä? Olisiko joku harrastus, jossa ei olisi niin tarkkaa miten harrastaa?

Kun kyyneleet on kuivattu, on vanhemman aika muistuttaa itseään ja poikaa miten erityinen ja rakas hän on. Vanhemmille hän kelpaa juuri sellaisena kuin on, omanlaisena touhukkaana poikana! Minkä taitajan maailma vielä saakaan hänestä, kunhan vain vanhemmat löytävät sen oikean lajin pojalle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s