Koiramäen joulu

Pojat saivat joululahjaksi liput Särkänniemen Koiramäkeen. Koiramäen joulu on auki loppiaiseen saakka, joten suuntasimme sinne heti vuoden ensimmäisenä päivänä.

Samalla lipulla pääsi myös muihin avoinna oleviin kohteisiin, joten kävimme myös Näsinneulassa, akvaariossa ja planetaariossa. Saimme aikaa kulumaan nelisen tuntia ja kaikilla oli kivaa. Saimme kulkea vapaasti, koska väkeä ei juurikaan ollut. Ehkäpä kaikki olivat jo käyneet täällä ennen joulua tai sitten uudenvuoden väsymystä oli ilmassa.

Todella kivasti Koiramäkeen oli saatu puuhaa ja näkemistä myös talvella. Eläimet oli siirretty sisälle talliin, jossa niitä sai ihastella. Lisäksi oli kaikenlaista talvista tai jouluista puuhaa. Esimerkiksi keppihepparataa voi käyttää myös talvella tai kiikkua laudalla. Sisälle oli tehty erilaisia pisteitä. Yhdessä paikassa sai koristella pipareita ja sitten popsia suuhunsa herkullisen ison piparin. Toisessa paikassa sai askarrella kortteja tai tehdä joulukuusenkoristeita. Sitten oli meidän poikien lempipaikka: legojen rakentelua. Täällä he olisivat viettäneet vaikka koko päivän.

Ulkona järjestettiin myös näytelmiä, joihin lapset saivat halutessaan osallistua tai kuunnella jouluisia lauluja. Myös makkaraa sai paistaa tai ihastella poroja.Me kävimme lisäksi syömässä herkullisen kalakeiton Kahvila Guggelböössä.

Ihastelin joka paikassa, miten pienellä vaivalla koko Koiramäestä sai niin jouluisen. Kynttilöitä, lahjapaketteja, tonttulakkeja, säkkejä ja olkia. Niillä saa jo paljon joulua aikaan. Ja lisäksi se pienoinen lumisade, joka alkoi juuri, teki talvisen tunnelman.

Kaiken kruunasi tietenkin käynti Näsinneulassa, korkeaa rakennusta kun on monet kerrat ihmetelty ja nyt sinne päästiin. Varsinkin Vilperi jaksoi katsella ja tutkia Tamperetta aika kauankin ja onneksi osasin kertoa hänelle eri paikoista. Lopuksi kävimme vielä planetaariossa, joka oli pienoinen pettymys. Täytyy tutkailla, jos kesällä olisi joku vähän mielenkiintoisempi esitys, sillä ainakaan tämä ei kovin vakuuttanut.

Teille tämä tulee vähän myöhässä, mutta suosittelen kyllä käyntiä Koiramäessä talvellakin, vaikkapa sitten ensi jouluna.

Lopuksi vielä kuvia, kännykällä otettuina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s