Koristeita fiftarijuhliin

Minä sain vapaat kädet suunnitella äitini 60-vuotisjuhlat. Ja kun minulle antaa vapaat kädet, teen kaiken tarkasti ja rakkaudella. Kutsukortit tehtiin jo alkukesästä. Silloin ajatus oli hieman toinen ja sen takia kutsukortit ovatkin aivan eri maata kuin muu juhlakoristelu. Se on vaivannut minua suuresti =), olisi pitänyt jo silloin miettiä tarkemmin.

Kutsut olivat vaaleanpunaiset. Pahville oli tulostettu äidistäni vanha kuva ja siihen kutsuteksti. Koko komeus oli kääritty ”kakkupaperiin” ja vaaleanpunaisella nauhalla kiinni. Tästä kortista en aio laittaa kuvaa tänne, koska kyseessä ei ole minun juhlani. Mutta siis. JOS olisin ajatellut asiaa pidemmälle, kortti olisi tietenkin ollut tummanpunaisella pohjalla ja nauhana olisi käytetty punaista polkadot-nauhaa. Muutenhan kortti on kaunis!

Sittemmin siis teemaksi vaihtui punainen polka dot. Ja siitä lähtien olen metsästänyt kaikkea siihen sekä 1950-lukuun liittyvää.

Nopeasti teeman ympärille muodostuivat Riihimäen lasin lasipurkit, maitotonkat, ruusut ja neilikat. Lisäksi metsästin vanhoja lehtiä ja onnistuinkin löytämään lehden, joka oli julkaistu 1.9.1956. Äitini pisti vielä paremmaksi ja löysi lehden, joka oli vain kolmea päivää ennen hänen syntymäänsä julkaistu.

Teimme pöydän, johon asettelimme vanhat sanoma- ja aikakauslehdet, vanhat kamerat ja transistoriradion. Olin lisäksi tehnyt juhlalehden, jossa oli sekoitus äidin elämää ja kattava pakkaus 1950-lukua. Olin kirjoittanut ylös keitä julkkiksia oli syntynyt samana vuonna, kuka oli kuollut ja mitä kaikkea esimerkiksi oli tapahtunut äidin syntymäpäivänä. Siellä täällä oli vanhoja lehtimainoksia. Lopussa oli äidin omia muisteluita omasta elämästään, koulusta, tansseista jne. Jokainen vieras/perhe sai tällaisen lehden muistoksi kotiin. Kyllä tätäkin lehteä jokusen tunnin olen väsännyt, muokannut ja muokannut. Mutta ainakin osaan kertoa kaikenlaista 50-luvusta, jos joku kysyisi.

Lahjapöytään tein valokuvakollaasin äidistä. Hankin vanhan ikkunakehyksen, josta poistin lasit. Sitten viritin siihen naruja, joihin ripustin pienillä pyykkipojilla (punaisia ja valkoisia) valokuvia. Olin muokannut niin vanhat kuin uudetkin kuvat mustavalkoisiksi. Tein aikarajauksen siihen, että minusta ja veljestäni oli vain vauvakuvia. Sen uudempia kuvia en laittanut esille. Tämä oli yksi juhlien hitti. Ihmiset tykkäsivät katsella vanhoja kuvia ja tämä sai paljon kehuja. Jos äitini haluaa, säilyy kollaasi myös koristeena kotona.

Mitäs sitten? Tarjoilupöytään laitoimme keskelle vanhan maitotonkan, johon laitoimme hortensian. Aluksi ajatus oli tehdä tähänkin kukka-asetelma, mutta viime hetkillä keksin hortensian. Sehän on niin vanhanaikainen kukka, äidin lempikukkia ja tuo meille kaikille mieleen myös mummuni, äitini äidin. Koristelin vain tonkan polkadot rusetilla, ja todella näyttävä asetelma oli valmis.

Muihin pöytiin tehtiin myös kukka-asetelmat. Ne tulivat lasipurkkeihin. Koristelin purkit juuttinauhalla ja samalla polkadot-nauhalla kuin maitotonkankin. Kävin ostamassa Plantagenista tummanpunaisia ruusuja ja morsiusharsoa ja sain aikaan kuusi ruusuasetelmaa. Yhden hinnaksi tuli 5 euroa. Pöytiin tuli myös kynttiläasetelmat. Ostin viinilaseja ja käänsin ne nurinpäin pöydälle. Päälle laitoin punaiset tuikut ja lasien sisälle tein kreppipaperista neilikat. Kaitaliina oli Ikeasta ostettu poistokaitaliina.

Ja täytyihän sitä lasten iloksi muutama ilmapallokin laittaa roikkumaan. Näillä koristeilla mentiin. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Koristeita fiftarijuhliin

 1. Ihania koristeluita ja sopii teemaan!
  Meillä oli kesällä siskon ja hänen miehensä 40+40 eli 80v. juhlat.
  Kummatkin ovat syntyneet 70-luvulla ja teema oli sen mukainen. Pukeuduttiin 70-luvun teemaan ja juhlat olivat vanhalla työväentalolla, josta tuli ihanasti vanha tunnelma esille oransseine ja vihreine seinineen. 🙂

  Blogistani löytyy siitäkin kuvia (kesäkuulta) jos kiinnostaa kurkata.

  Tykkää

 2. Paluuviite: 60-vuotisjuhlat 1950-luvun tyyliin | Kolme pientä porsasta

 3. Paluuviite: Jouluinen koriste | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s