Ähtärissä

Kesäkuussa ehdimme käväistä myös Ähtärin eläinpuistossa. Satuimme sinne kaikista tuulisimpana päivänä, joten pipot, hanskat ja haalarit olivat tarpeen. Silti palelsi.

Ähtäri on kuitenkin aika kaukana meistä ja olimme matkassa tuttavaperheen kanssa, joten mentävä oli silloin kun oli päätetty, satoi tai paistoi.

Lapset tutkivat innokkaina eläimiä ja jaksoivat hyvin kiertää noin kolmen kilometrin lenkin. Meillä oli mukana myös vetokärry, mutta sitä tuskin käytettiin. Puolessa välissä matkaa, hirviaidan edustalla, pysähdyimme paistamaan makkaraa. Lähdimme kierrokselle heti eläintarhan avauduttua ja kiersimme siis koko ajan kaikkien muiden kanssa samassa rytmissä. Se huono puoli siinä oli, että esimerkiksi makkaranpaistopisteelle kaikki pysähtyivät samaan aikaan.

Eniten lapset odottivat tietenkin karhuja. Karhuaitauksen edustalla vietimmekin pitkän tovin seuraten kolmen karhunpennu, Kasperin, Jesperin ja Joonatanin, touhuja. Karhut olivat leikkisällä päällä ja touhusivat kovasti.

Kun oli nähty karhut, hirvet, ilvekset ja villisiat, oli aika jättää Ähtäri taakseen. Meillä oli kiva reissu, vaikkakin kylmä. Tuttavapariskunnan kanssa oli kiva päästä rupattelemaan ja lapset tykkäsivät. Ja näimme oikeastaan jokaisen eläinlajin, ainakin kaukaa. Joskus olen kierrellyt eläintarhaa katsellen vain tyhjiä aitauksia. Nyt oli toisin.

Kotimatkalla poikkesimme vielä Tuurin kyläkaupassa. Oi voi, siellä(kin) pitäisi käydä ilman lapsia. Kolme väsynyttä matkaajaa eivät olleet oikein hyvää shoppailuseuraa. Seuraavalla kerralla sitten.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s