Antiikkinen aamupäivä

Viime viikonloppuna Fiskarsissa ja Billnäsissä järjestettiin antiikkimessut. Paikat sijaitsevat suhteellisen lähellä meitä, joten lähdin lasten kanssa käymään siellä. Itse en antiikin aivan suurin fani ole, vaikka antiikki sinänsä on aika laaja käsite. Olen kiinnostunut vanhasta, vanhat tavarat innostavat ja kauniit lasiesineet tai kipot ovat hienoja esillä.

Minulla oli jopa mielessä ostoslistaa, ostaa vanhoja viisikymmentäluvun lehtiä, ajatellen tulevaa syksyä (tästä ehkäpä lisää myöhemmin).

Kun lasten kanssa lähtee tällaiseen paikkaan, ja varsinkin jos lähtee ainoana vanhempana, ei paljon kippoja ja kuppeja tutkita. Kädet ovat tiukasti pienissä käsissä kiinni. Sitä kun ei haluaisi maksumieheksi, kun hieno antiikkinen (kallis) tavara tipahtaa maahan. Joten me vain kiertelimme ja katselimme. Muutamia hintoja katsastin ja tietenkin niitä vanhoja lehtiä selasin.

Paljon oli porukkaa liikkeellä, vaikka oli perjantai. Messuthan kestivät torstaista sunnuntaihin asti. Fiskarsissa emme menneet maksulliselle puolelle, vaan kiersimme ulkona. Täällä on myös hieno lasten leikkipuisto, jossa tietenkin viihdyimme tovin jos toisenkin. Fiskarsin alue on kaunista ja tänne täytyy ehdottomasti tulla toisella kertaa ja kierrellä vanhoja rakennuksia ja ruukkeja ihastelemassa.

Syötyämme pientä purtavaa jatkoimme vielä kotimatkalla Billnäsin kautta. Täällä koko alue on maksuton ja myyjiä on paljon. Alue sinänsä on aika ahdas tällaiselle ihmispaljoudelle, tien sivut olivat täynnä autoja ja mutaiset pellot oli muutettu parkkipaikoiksi. Mutta siinä ehkä se alueen viehkeys.

Lapset alkoivat väsähtää ja söimme vielä makkarat ennen kotiinlähtöä. Sain myös muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen, kun Pallero nappasi makkaragrilliin sormillaan kiinni. ONNEKSI siltä puolelta grilli oli kylmänä. Kotiinviemisiksi tuli vain nokiset kädet palovammojen sijasta.

Ostin yhden Kotilieden vuodelta 1956, hinta 4€ ja yhden Avun, hinta 2€.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s