Tallipiha ja leikkipuisto Tampereella

Ennen kotiinlähtöä yritin etsiä lapsille jotain kivaa ja halpaa tekemistä Tampereella. Googletin erilaisia leikkipuistoja ja muistinkin erään kivan puiston. Näsinpuistossa, lähellä Särkänniemeä sijaitsee Tiitiäisen Satupuisto, joka perustuu Kirsi Kunnaksen satuihin ja loruihin. Tänne siis suuntasimme.

Puistossa on paljon erilaisia muotoja ja paljon yksityiskohtia saduista. Valitettavasti kuitenkin totesin, että myös täällä on tehty tuhoja ja moni kiva asia oli rikottu. Kyllä puistossa silti hetken jaksoi leikkiä. Erityisesti maan tasolla olevat trampoliinit olivat kivoja.

Hiekkalaatikko oli hauska yksityiskohta ja vaikka meillä ei omia hiekkaleluja ollutkaan mukana, lapset kiersivät hiekkalaatikkoa ympäri monta kertaa.

Kiersimme myös Näsinpuistoa. Katselimme Näsinneulaa ja Särkänniemeä. Satamasta lähteviä laivoja, jotka tuuttasivat lähtiessään. Mäen harjalla oli myös muistomerkki Höyrylaiva Kurun haaksirikossa hukkuneille. Tämä oli lähellä omaa sydäntäni, sillä omaa sukuani menehtyi tässä onnettomuudessa. Puistossa on myös Näsinlinna, kaunis palatsi, jossa sijaisee nykyään museo. Alhaalla, Hämeenpuison päässä, sijaitsee upea suihkulähde. Söimme puistossa pienet eväät nauttien ympäröivästä luonnosta.

Aivan vieressä on myös Tallipiha. Rauhallinen pihamiljöö vanhojen talojen ympäröimänä. Taloissa on useita pieniä käsityölaiskauppoja, joissa emme tällä kertaa käyneet. Pihassa sai myös tervehtiä kanoja, ponia ja hevosta. Ponin kyydissä olisi saanut ratsastaa lenkin tai istahtaa pienelle vossikkaajelulle. Kaiken kruunasi keskellä pihaa oleva karuselli, jonka kyytiin lapset pääsivät, pientä maksua vastaan tietenkin. Myös täältä olisi saanut kahvia, leivonnaisia tai pientä lounasta.

Kiva kesäinen aamupäivä tuli vietettyä aivan Tampereen sydämessä. Halpaa, karusellikierrosta lukuunottamatta jopa ilmaista, ja varmasti lapsille miellyttävää tekemistä!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tallipiha ja leikkipuisto Tampereella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s