Luonnon helmassa

Kahtena edellisenä viikonloppuna olemme lomailleet maalla, luonnon helmassa. Lapset ovat saaneet tutkia luontoa: eläimiä ja kasveja. On etsitty sammakoita ja kastematoja. Istutettu perinoita ja levitetty multaa. Helteistäkin on nautittu ja syöty vesimelonia ulkona. Kaikkea perinteistä kesän viettoa.

Viime viikonloppuna siis olimme sukulaistytön ylioppilasjuhlissa ja saimme pukeutua parhaisiimme. Tyllerölle laitettiin hiukset letille ja kynsilakkaa sormiin. Pojille puettiin juhlakengät ja aseteltiin kravatit kaulaan. Todella hienosti lapset jaksoivat juhlia ja käyttäytyivät asiallisesti. Olin varautunut kirjoilla ja palapeleillä ja jonkin verran niillä puuhailtiinkin.

Maalla lapsia kiinnostaa kaikki vanha. Varsinkin Vilperi kyselee koko ajan: Mikä tämä on, mitä tällä tehdään, miten tämä toimii? Löytyy kiinnostavia esineitä ja lasten mielikuvitus pääsee valloilleen, kun he kuvittelevat lehmiä vanhaan navettaan. Maalla kuljetaan saappaat jalassa ja pellolta voi nähdä joutsenten nousevan lentoon. Maalla nukutaan siskonpedeissä ja juodaan emalimukeista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s