Äitiys ja Popeda

Kun luitte otsikon, ajattelette varmaan että nuo kaksi asiaa eivät vain sovi millään yhteen. Todistan teille, että kyllä voi.

Sain eilen pitkästä aikaa vapaaillan ja lähdin katsomaan Popedaa Tavastialle. Kuten tiedätte, olen käynyt keikoilla jokusen kerran. Keikka itsessään ei ole enää niin ”jännittävä” elämys johon uppoutuu täysin, joten keikan aikana ehtii ajatella muutakin.

Äitinä olen uhrautuva. Ajattelen aina ensin lapsiani, sitten vasta itseäni. Kun sitten harvoin saan vapaata, käytän sen yleensä käymällä keikalla. Kotona ollessani kaipaan omaa aikaa, ja keikalla ollessani taas kaipaan kotiin. Tunnen huonoa omaatuntoa siitä, että jätän lapseni muutamaksi tunniksi (hyvään hoitoon).

Popedan biisilista ei kovin paljon ole muuttunut vuosien saatossa. Tietyt biisit soitetaan aina. Niitä soitettaessa tulee mielikuvia ja muistoja mieleen. Kuten eilenkin, äitienpäivän aattona.

Kun ”Matkalla Alabamaan” soitetaan ja lauletaan ”Pullat pystyyn, taikina nousee, beibi nyt leivotaan”, silitän vatsaani automaattisesti. Muistan miten olen ollut monet kerrat keikoilla raskaana, pullat uunissa. Pienen salaisuuden ja jo hieman isomman mahan kanssa.

Kun taas laulussa ”Tää on se yö” lauletaan ”Tää on se yö, me synnytään…”, muistan Palleron syntymän. Kuuntelin laulua juuri ennen kuin Pallero syntyi.

”Vaipat vaihdan sujuvasti meidän kaksosten” laulaa Kersantti Karoliina. Kaksosia meillä ei ole, mutta vaippoja käyttäviä lapsia kylläkin, monta vuotta kaksin kappalein.

”Kuuma kesä” taas tuo mieleeni hetket, kun olimme Vilperin kanssa hänen ensimmäisellä Popeda-keikallaan. Tämä biisi sai hänen varpaansa heilumaan.

Mutta en olisi äiti ilman lasteni isää. ”Tahdotko mut tosiaan” tuo mieleeni mieheni.

Nämä nyt esimerkkinä. Toisista biiseistä tulee mieleen hienoja hetkiä keikoilta, keikkamatkoilta ja ystävistäni, joita olen tavannut vuosien aikana keikoilla.

Kun kävelen Elviksen puodin ohi, muistan hetket kun olen ollut ostamassa Popeda-bodya Vilperille tai valitsemassa sopivaa kokoa Tyllerön t-paidalle. Olen juonut väsyneen äidin aamukahvia Popeda-termosmukista ja käynyt kotiäidin kauppaostoksilla Popedan olkalaukku mukana. Voisin nytkin ostaa Elvikseltä Popeda-kauppakassin (en kylläkään tiedä onko sellaisia myynnissä), mutta otan mieluummin mukaani Tylleröltä äitienpäivälahjaksi saamani kauppakassin. Voisin laittaa kaulaani Popeda-korun, mutta mieluummin ihastelen Palleron omin käsin pujottelemaan helmikorua.

Popeda kulkee mukanani niin pitkään kuin Popeda keikkailee, sulassa sovussa äitiyteni kanssa, antaen pientä piristystä arkeen. Joten uskokaa minua kun sanon, että Popeda sopii kaikille. Miehille, naisille, äideille, iseille, nuorille ja vanhoille.

Hyvää Äitienpäivää kaikille!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s