DIY (Frozen)- lumisadepallo sekä Elsan taikasauva

Te tiedätte minut. Olisitteko voineet kuvitella, että ostaisin karkkia ja tarroja Tyllerön synttäreille kiitoslahjoiksi? (Toim.huom. Jossain vaiheessa tätä projektia, tuli kyllä sekin jo mieleen…) Eihän niissä tietenkään mitään vikaa ole, mutta en minä.

Ihastuin tähän ideaan jo aikoja sitten ja olen pohtinut eri toteutustapoja. Vihdoin olen löytänyt haluamani suunnan ja aion siis tehdä (tai olen jo tehnyt) Frozen-aiheiset lumisadepallot lapsille kotiin viemisiksi. Toteutus on helppo, mutta itse näin paljon vaivaa sopivien figuurien löytymiseen. Ne ovat nimittäin aivan järkyttävän hintaisia. Lopulta päädyin useaan eri ratkaisuun. Ei nimittäin mennyt ihan niin kuin Strömsössä.

Todellakin kaivoin kaikki kivet ja kolot löytääkseni figuureja. En halunnut maksaa niistä omaisuutta. Etsin jopa kakunkoristeilla ym hakusanoilla. Ennen pääsiäistä suklaamunista löytyi kivoja figuureja, mutta niin pieniä. Sitten löysin leimasinfiguureja ja ajattelin tehdä usean erilaisen purkin. Näitä lahjoja kuitenkin piti tehdä melkein 20 kappaletta. Liimasin figuurit jo aikoja sitten kuumaliimalla kiinni kansiin. Osan purkeista tein loppuun asti, osan jätin vielä tekemättä. Onneksi. Nimittäin osa figuureista ei pysynytkään kiinni liimalla, vaan lähtivät leijumaan vedessä. Osa (leimasimet) irtoili muuten vaan. Kirosin koko Frozenin moneen kertaan syvimpään koloon, mutta en luovuttanut. Sitten osa purkeista alkoi vuotaa ja tilkitsin niitä niin paljon, että ne ovat todella rumia. Osa purkeista ei pysynyt näpeissäni muuten vaan, vaan tippuivat ja rikkuivat lattialle.

DSC_1104

DSC_1106

Sitten päätin tehdä vain niistä kalliista figuureista lumisadepallot ja lopuille keksin varasuunnitelman (joka onkin paljon parempi lopulta kuin alkuperäinen)! Tässä kuitenkin ohjeet lumisadepallojen tekoon.

Tarvitset vain tyhjiä lasipurkkeja, liimaa, vettä, glyserolia, kirkasta astianpesuainetta ja hilettä. Itse maalasin vielä kannet valkoisiksi.

Tee näin:

  • Maalaa kannet, jos haluat
  • Liimaa figuurit tms KUNNOLLA kiinni kansiin
  • Valmista neste. Itse laitoin vettä 2dl, glyserolia 1 rkl, tipan astianpesuainetta ja sitten sinistä glitteriä.
  • Kaada neste purkkiin ja käännä kansi kiinni. Yritin ensin niin, että laitoin liimaa kannen sisälle, virhe. Paras on ”tilkitä” kansi ulkopuolelta. Tai sitten ostaa kunnon purkkeja, joissa kansi pysyy kiinni. Lastenruokapurkeissa on kovin vaikeaa saada kansi tiiviisti kiinni.
  • Sitten vielä koristele, jos haluat. Itse laitoin nauhaa kannen ympäri peittämään liimajälkiä. Ei tullut kovin kaunista, mutta en enää jaksanut välittää. Ainakin ne on valmiit. (Kuvissa tuo timanttinauha näyttää paljon paremmalta, joten taida vielä vaihtaa sellaisen kaikkiin purkkeihin…)

DSC_1210

DSC_1212

DSC_1213

Mikä se varaideani sitten oli? Elsan taikasauvat. Näistä tulikin aika hienoja, vaikka aika nopeasti kotoa löydetyistä aineksista ne tein. Näihin käytin siis varrastikkuja, kahta erilaista nauhaa, huopalumihiutaleita ja sitten niitä paperista leikattuja lumihiutaleita molemmille puolille. Lopuksi vielä sininen timantti keskelle.

DSC_1206

DSC_1207

DSC_1209

Ajattelin tehdä niin, että lapset saavat itse valita kumman lahjan ottavat.

Mitä tästä opimme? Keep it simple!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s