Viime viikonloppuna

Vihdoin olimme kaikki siinä kunnossa, että lähdimme pitkästä aikaa koko perhe mummulaan. Samalla oli taas monen monta tapahtumaa ja asiaa hoidettavana. Aina se menee siihen. Kun asumme niin kaukana sukulaisista, ystävistä ja tutuista, että kun lähdemme mummulareissulle, saamme samalla kertaa juosta pää kolmantena jalkana siellä sun täällä. Sunnuntaina kotiin tullaan sitten jo valmiiksi väsyneinä alkamaan uutta viikkoa. Tämänkin takia olen vähentänyt meidän reissaamista jonkin verran, kotona ehtii paljon enemmän kerätä voimia ja lepäillä. Meille saa kyllä tulla kylään kuka vain ja koska vain!

WP_20160220_11_24_54_Pro

WP_20160220_11_26_51_Pro

WP_20160220_12_03_44_Pro

No niin, viime viikonloppuun siis. Perjantaina heti saavuttuamme mummulaan, jatkoimme miehen kanssa matkaa treffeille. Näitä on niin harvassa, että kerrankin kun saa kaikki lapset johonkin hoitoon, lähdemme kaksin syömään. Nytkin vietimme jopa kaksi tuntia kahden! Söimme hyvää ruokaa ja tuijottelimme toisiamme rakastuneesti silmiin. Ei kun, söimme hyvää ruokaa ja juttelimme rauhassa kaikesta maan ja taivaan välillä. Ehdimme myös poiketa muutamassa kaupassa. Sitten jo riensimmekin laittamaan lapsukaisia nukkumaan.

Lauantaina emme saaneet nukkua pitkään, sillä jossain vaiheessa yötä sänkymme oli taas miehitetty jokaista senttiä myöden ja lapset alkoivat heräillä ennen kahdeksaa. Aamupalan jälkeen lähdimme heti matkaan. Mies sai tylsimmän tehtävän, hän lähti täyttämään sukulaismummun veroilmoitusta ja me muut lähdimme Hoplopiin. Vilperi oli saanut synttärilahjaksi lahjakortin sinne ja nyt vasta ehdimme sitä käyttämään. Kutsuimme myös enon ja S-serkun mukaan. Tyllerö jäi mummulaan, sillä hänellä ja mummulla oli myöhemmin kivaa ohjelmaa tiedossa.

Hoplopissa lapset saivat purkaa energiaa ja me enon kanssa yritimme pysyä perässä. Isommat pojathan jo menisivät ilman jatkuvaa seurantaa, mutta Palleron perässä pitää kulkea. Ah ja voih, selkä- ja polviraukkoja. Puolen tunnin jälkeen me aikuiset olimme jo kahvin ja tauon tarpeessa. Sitten taas jatkettiin. Vilperi hyppi trampoliinilla todella taitavasti, viime kesäisestä hyppelystä on ollut hyötyä. Valokuvia yritin ottaa, mutta vauhti oli lapsilla todellakin niin hurjaa, että yhdessäkään kuvassa kukaan ei ole paikallaan. Yritin itse kontata puhelimen kanssa kuvia ottaen, joten kuvasaldo on aika huono.

WP_20160220_11_28_10_Pro

WP_20160220_11_32_18_Pro

WP_20160220_11_35_56_Pro

WP_20160220_11_36_01_Pro

Hoplopin jälkeen isi ja Vilperi lähtivätkin enon luo yökylään ja minä lähdin Palleron kanssa takaisin mummulaan. Siellä Tyllerö ja mummu olivatkin jo valmistautumassa konserttiin. Mummu nimittäin vei Tyllerön Frööbelin palikoiden konserttiin. Tottakai päälle puettiin mekko ja tukka kammattiin nätiksi. Tyllerö oli tykännyt konsertista, vaikka kovin paljon emme ole sitä kuunnelleen. Sutsi satsi nyt ainakin oli tuttu laulu.

Vielä illaksikin riitti ohjelmaa, sillä lähdimme Ideaparkkiin luistelemaan. Siellä on näin talvella jäädytetty keskusaukiolta osa, jossa lapset saavat käydä luistelemassa. Me emme ole vielä ehtineet (laiska minä) käydä luistelemassa tänä vuonna, joten ajattelin sen olevan hyvä idea. No, Tylleröhän ei osaa vielä luistella, eikä pysy edes pystyssä ilman tukea. Eihän siitä sitten tullut yhtään mitään. Jäälle ei saanut mennä aikuiset, eikä varsinkaan kengät jalassa. Piti siis laittaa Tyllerö yksin sinne pitelemään reunasta kiinni. Voitte kuvitella millaista se oli. Hetken aikaa yritin aidan toiselta puolelta pitää häntä ylhäällä ja neuvoa miten seistään luistimilla. Hieno idea sinänsä, jos vain lapsi jo osaisi hieman luistella. Päätin taas, että pitää alkaa käymään luistelemassa kun vielä luistimet mahtuvat jalkaan.

Sunnuntaina lähdin hakemaan isiä ja Vilperiä enon luota. Vilperi sai jostain mukaansa känkkäränkän ja aika nopeasti lähdimmekin kotia kohden. Vielä illalla kävimme naapurissa synttärijuhlissa ja taas oli viikonloppu mennyt ohi. Väliin mahtui lisäksi paljon leikkimistä, kirjojen lukua ja palapelien kokoamista.

WP_20160220_11_42_54_Pro

WP_20160220_11_50_38_Pro

WP_20160220_11_51_11_Pro

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s