Laatuaikaa lapsen kanssa

WP_20150424_003

DSC_0636

Olen tainnut teille joskus mainitakin, että pyrimme järjestämään jokaiselle lapselle vuorotellen aikaa toisen vanhemman kanssa. Koemme sen tärkeäksi, varsinkin kun (pienellä ikäerolla olevia) lapsia on kolme. Joskus tuntuu, että jokaisella on asiaa yhtä aikaa, jokainen tarvitsee apua, syliä tai lohdutusta samaan aikaan. Aina on sanottava jollekin, että odottaa hetken. Eihän se tunnu kivalta aikuisesta, saatika lapsesta. Arjessa täytyy hoitaa kuitenkin kotityöt, käytävä töissä ja tehdä ruokaakin jossain välissä. Aina ei pysty antamaan koko huomiota lapsille.

Usein mies lähtee mökille tai mummulaan yhden tai kahden lapsen kanssa ja itse jään kotiin loppujen kanssa. Silloin kukin tekee kaikkea kivaa tahoillaan. Ja joskus jopa kauppareissu kaksin äidin kanssa on luksusta lapselle.

Varsinkin Vilperin nielurisaleikkauksen jälkeen kaikki huomio oli hänessä ja kun vielä Pallero sairastui samaan aikaan, Tyllerölle ei riittänyt tarpeeksi huomiota. Tiedostin sen kyllä, mutta kaikki energia meni sairaisiin lapsiin, kuten kirjoitinkin. Tyllerö kävi kyllä isän kanssa uimassa ja sai syödä jäätelöä ja vanukkaita kuten muutkin (tai eihän Vilperi edes syönyt niitä.) Lupasin kuitenkin, että hän saa myös omaa aikaa.

WP_20150727_19_13_17_Pro

DSC_0592

Viime viikonloppuna meidän kaikkien oli määrä lähteä mummulaan, mutta tulinkin itse flunssaan, joten päätin jäädä kotiin lepäämään. Tyllerö jäi kanssani. Vietimme tyttöjen viikonlopun siinä rajoissa missä itse jaksoin. Hän sai nukkua vieressäni, söimme herkkuja ja Tyllerön valitsemaa ruokaa. Lauantaiaamuna hän hyppi iloisesti vieressäni kello kahdeksalta kysellen koska aletaan tehdä niitä tyttöjen juttuja? Haimme vuokralle Frozen-elokuvan ja fiilistelimme yhdessä sohvalla. Askartelimme ja muovailimme. Köllöttelimme ja ulkoilimmekin vähän. Sunnuntaina tunsin oloni jo paremmaksi, joten kävimme yhdessä uimassa.

Pidämme jatkossakin huolen, että lapset saavat laatuaikaa meidän kanssamme. Vuorotellen jokainen kummankin vanhemman kanssa. Vaikka emme tekisikään isoja juttuja, se on iso asia lapselle.

Olemme myös ottaneet käyttöön ns.vuoropäivät. Illalla tuntuu, että jokainen lapsi tarvitsee rapsutusta, juttuseuraa, juotavaa, peittelyä jne. Usein ilta menee siihen, että rampataan huoneesta toiseen kuuntelemassa murheita. Nyt olemme tehneet jaon niin, että maanantai ja keskiviikko ovat Tyllerön päiviä, tiistai ja torstai taas Vilperin. Tasapuolisuuden nimissä Pallerolla on perjantait, vaikka ei hän osaa vielä vaatia mitään erityistä. Viikonloput ovat yhteisiä päiviä. Lapsen omana päivänä heti ruoan jälkeen leikitään hänen haluamiaan leikkejä, luetaan illalla hänen valitsemansa iltasatu ja hänen sänkynsä vieressä istutaan ja vaikka jutellaan päivän tapahtumista. Huomasin heti, että Vilperille oli tärkeää että häntä kuunnellaan rauhassa eikä kiirettä ollut pois. Tylleröllä on vielä hakusessa se, että joka ilta hän ei saa huomiota. Aiomme kuitenkin jatkaa näin, se toivottavasti selkiyttää meidän iltakaaosta.

DSC_0343 (2)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s