Juhlahumua

DSC_0897

DSC_0899

DSC_0900

DSC_0901

Viikko sitten juhlittiin Palleroa. Jo perjantaina kaikki alkoi mennä päin peetä. Meillä oli lapsilla kotipäivä ja minulla oli tavoitteena saada leipomukset tehtyä. Mutta meilläpä oli kylässä känkkäränkkä. Aloitin herkullisella kinuskikissan tiikerikakulla. Se oli hieman vaivalloinen tehdä ja kun koko ajan sain olla ratkomassa jotain riitaa, sain tehdä lakritsikiisselin kahteen kertaan, koska olin mitannut aineet väärin. Sitten kun siirryin tarkimpaan hommaan eli aineiden kaatamiseen, kesken kaadon lapset kävivät toistensa kimppuun niin että sain taas mennä poliisiksi väliin. No, täyte alkoi valua itsekseen ties mihin suuntaan eikä todellakaan enää näyttänyt raidalliselta. Lopulta sekoitin täytteet sikin sokin tehden pinnasta marmorisen näköisen. No, maku nyt oli kohdillaan kuitenkin.

Sain jotenkin tehtyä voileipäkakun, johon olin kuitenkin lukenut raaka-aineet vähän väärin ja kuorrutusaineet puuttuivat. Tämä kyllä johtui osittain siitä, että yhdistin kaksi erilaista ohjetta. Tällä kertaa tein kakun tonnikalasta ja se oli kyllä piristävä maku. Lisäksi jätin päällisen ilman kuorrutetta, sekin ihan kiva vaihtoehto.

Sitten kun illalla odottelimme mummua, enoa, tätiä ja serkkua saapuvaksi, heille tapahtui onnettomuus. Onneksi ei mitään vakavaa, peurakolari kuitenkin. Kukaan ihmisistä ei loukkaantunut, mutta auto meni lunastukseen eivätkä he päässeet meille asti. Osa vieraista oli jo muutenkin perunut tulonsa ja illalla oli epäselvää pääsevätkö hekään mitenkään paikalle.

Aamun valjetessa kävi selväksi, että osa vieraista pääsisi kyydillä juhliin. Minun epäonneni kuitenkin jatkui. Tai voisiko sanoa kakkukriisi. Olin tehnyt lisäksi pienen suklaisen työmaakakun, johon tuli koristeeksi kauhakuormaaja. Suklaakuorrute ei yksinkertaisesti vain pysynyt kakun reunoilla, vaan kohta lautasella oli iso kasa valunutta suklaata. Olkoon…hyvää tämäkin kakku oli kuitenkin. Ja ainahan ei voi onnistua, nyt meni kaikki kerralla pieleen.

Lisäksi tarjolla oli lapsille pillimehua, sekajätettä (karkkia), harjateräksiä (suolatikkuja), uretaania (juustonaksuja), tiiliä (fasupaloja) ja lankkuja (vohvelikeksejä). Aikuisille oli tarjolla työmaalounas: (voitaikina)kinkkusydämiä, voileipäkakkua ja hyydytetty tiikerikakku. Kahvi sisältyi lounaaseen.

DSC_0902

DSC_0919

DSC_0920

Kaikesta huolimatta meillä oli kivat juhlat. Päivänsankarilla jäi päiväunet väliin ja aluksi näytti siltä että hän nukahtaa ennen juhlien alkua. Kakku kuitenkin hieman piristi häntä ja lopulta Pallero jaksoi juhlia iltaan asti ja avata reippaasti lahjoja. Pallero tekee juuri viimeisiä hampaitaan ja kynttilän puhalluskin meni niin, että äiti lopulta puhalsi kynttilän, kun päivänsankari ihmetteli menoa sormet suussa. Pieniä asioita.

Kuten myöskin se, että viisi minuuttia ennen juhlien alkua kukaan vieraista ei ollut saapunut, äidillä oli jalassaan rikkinäiset sukkahousut ja kahvikupit sain aseteltua paikoilleen vasta kahvin tippuessa. Ruokapöydän koristelu jäi miehen ja lasten tehtäväksi enkä stressannut vaikka se ei nyt kovin kaunis ollutkaan. Tutulla porukalla kuitenkin juhlittiin ja ainahan voin jättää julkaisematta kuvan kakusta joka ei onnistunut (nyt kylläkin näytän nekin kuvat).

DSC_0906

DSC_0912

DSC_0917

DSC_0938

DSC_0903

DSC_0933

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s