2-vuotias

DSC_0293

DSC_0294

DSC_0291

DSC_0295

Aika kuluu kuin siivillä ja meidän pieninkin täyttää 2 vuotta! Ei ole kuin hetki, kun hän sai minut pesemään saunaa, ikkunoita ja keittiön kaappeja synnytystä odotellessa. Ja lopulta hän päätti tulla maailmaan sisarustensa lailla, nopeasti. Hassua miten Palleron synnytys oli juuri samanlainen kuin hän on luonteeltaan. Ensin hän antoi ennakkovaroituksen, että nyt olisin tulossa maailmaan, mutta jäikin sitten ihmettelemään ja tarkkailemaan tilannetta. Kun tilanne oli todettu turvalliseksi, hän saapui epäröimättä paikalle. Sellainen Pallero on edelleenkin: ensin tarkkaillaan tilannetta kauempaa ja sitten astutaan reippaasti tilanteeseen.

Niin meni myös ensimmäiset päiväkotipäivät. Ensin vähän äidin tai isin kanssa tutustutaan paikkaan, hoitotäteihin ja muihin lapsiin. Ja kun tuli aika jättää hänet sinne hoitoon, hän sanoi reippaasti heipat ja se oli siinä. Itku tuli, äidiltä.

Pallero on jotenkin sydäntäsärkevän suloinen juuri tässä iässä, ehkä hän kuopuksena saa minussa aina aikaan sen tunteen. Kun hain häntä viime viikolla hoidosta, he olivat juuri valmiina ulkovaatteet päällä. Siinä hän, pikkuiseni seisoi täysissä talvitamineissa, tumput suorina, halaten isoa harri hyljettään ja katseli minua suurilla silmillään. Niin reipas, niin avuton.

Pallero on parin viimeisen kuukauden aikana oppinut paljon. Uusia sanoja tulee jatkuvalla syötöllä ja järkeviä lauseitakin puhutaan jo. Ehkä hauskimmat lauseet ovat tällä hetkellä: ”Ou nou!”, ”Wau!”, ”Minä itte!”, ”Minun!”. Ja kuten lauseista voi päätellä, meillä todellakin eletään minä itte-vaihetta. Onhan se hienoa, mutta joskus niin rasittavaa. Kun minä itte on saanut jotain päähänsä, osaa hän olla myös vaativa ja päättäväinen. Ei hänkään tule helpolla meitä vanhempia päästämään.

Pallero leikkii jo täysin samoja leikkejä isompien kanssa. Autot ja legot ovat nyt in. Myös palapelit kiinnostavat sekä kirjat edelleen. Hän ei ole enää vauva, ei edes pieni taapero. Hän on osaava 2-vuotias!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s