Mennyt vuosi

Ajattelin muistella meidän mennyttä vuotta. Valitsin jokaiselta kuukaudelta muutaman kuvan, jotka omasta mielestäni kuvaavat meidän vuotta 2015.

tammi (2)

Heti vuoden alussa Pallero täytti yhden vuoden ja järjestimme hänelle hienot Pöllö-juhlat. Hän oli juuri oppinut kävelemään ja ihastutti kaikkia tepastelullaan. Vielä alkuvuosi kärsittiin nuhista, kunnes kitarisaleikkaus (putkien lisäksi) keväällä lopetti sekä nuha- että korvatulehduskierteen. Muutenkin Palleron kehitys oli alkuvuonna todella huimaa.

tammi (1)

Kun sain jälleen nukkua pidempiä öitä, jaksoin paremmin olla isompien lasten kanssa. Teimme kaikkea kivaa yhdessä ja nautimme myös löhöilystä.

helmi (2)

helmi (1)

Helmikuussa kävimme muun muassa Korkeasaaressa. Tämä oli kivaa vaihtelua kotona olemiseen. Palleron kanssa luimme paljon kirjoja ja isommat tekivät palapelejä urakalla. Nautimme paljon lumesta ja kauniista ilmoista. Ulkoilimme paljon: luistelimme ja laskimme mäkeä. Lapset laskivat pulkalla myös omassa pihassa ja kaivoivat tunneleita sekä tekivät lumiukkoja.

maalis

Maaliskuussa kävimme Heurekassa, Hoplopissa ja vietimme pääsiäistä asianmukaisin menoin. Maaliskuussa lumet katosivat ja pääsimme jopa pihan haravoimispuuhiin.

huhti

Huhtikuussa Tyllerö täytti Minni-juhlien saattelemana 3 vuotta. Kävimme myös Lapsi-messuilla ja nautimme keväästä. Lapset viettivät päiväkodissa vappu-naamiaisia ja koristelimme kodin vappua varten.

touko

Toukokuussa oli äitienpäivä. Sain lapsilta hienot lahjat ja vietimme iltapäivän liikkuen yhdessä. Makkarakausi avattiin myös ja lapset pääsivät isän kanssa mönkkäriajeluille. Päiväkodissa vietettiin myös kevätjuhlia aurinkoisessa säässä.

kesä (5)

kesä (4)

kesä (3)

kesä (2)

kesä (1)

Kesäkuussa lapset lomailivat, tosin kylmässä ja sateisessa säässä. Kävimme kesäkerhoissa, Särkänniemen Koiramäessä ja Tampereella liikennepuistossa. Vietimme aikaa maalla rentoutuen. Ehdimme myös käväistä Ruotsin risteilyllä, jonka aikana poikkesimme myös Junibackenilla. Lapset todella nauttivat lomastaan eikä meillä aika tullut pitkäksi. Ainoastaan kurjat ilmat harmittivat meitä, lapset olisivat jo kovasti halunneet uimaan ja polskuttelemaan altaaseen. Ostimme myös trampoliinin pihaamme, joka oli aivan mahtava ostos!

heinä

Heinäkuussa alkoivat marjastusajat ja muutenkin lasten kanssa retkeilimme metsissä. Itse käväisin Palleron kanssa pikalomalla Tampereella ja tutustuimme Tampereen nähtävyyksiin. Porissa kävimme Pelle Hermannin leikkipuistossa.

elo

Elokuussa taas lomailimme ja vihdoin kelitkin suosivat meitä. Pääsimme uimaan, kävimme Rautatiemuseossa ja vietimme mökillä aikaa. Pesimme mattoja ja söimme jäätelöä sekä vesimelonia. Itse kävin veljeni kanssa kahdestaan Tukholman risteilyllä ja tutuistuimme erilaiseen Tukholmaan.

syys

Syyskuussa totuttelimme taas arkeen ja syksyiset ilmatkin saapuivat. Poikkesimme Vehoniemen automuseossa ja itse suunnittelin kovaa vauhtia Vilperin juhlia.

loka (2)

loka (1)

Merirosvo-juhlia päästiin juhlimaan heti lokakuun alussa ja Vilperi sai ensimmäiset kaverisynttäritkin. Syksyiseen metsään tutustuimme maalla ollessamme ja lapset pääsivät isän kanssa Kone-messuille. Lapsilla oli päiväkodissa Halloween-juhlat. Blogi täytti vuoden ja sitä juhlittiin arvonnan merkeissä.

marras

Marraskuu meni itselläni kipuillessa töihin paluun kanssa. Viiden vuoden kotiäitiys loppui ja työt alkoivat. Vietimme myös isänpäivää hienojen lahjojen kera.

joulu (2)

joulu (1)

Joulukuu meni nopeasti ja itse olin aika väsynyt töiden jälkeen. Pallero vietti kotona aikaa isän kanssa ja valmistelimme joulua yhdessä lasten kanssa. Leivoimme, askartelimme ja koristelimme kuusta. Joulun vietimme kuitenkin laivalla.

 

Tämä vuosi on pitänyt sisällään ikäviä asioita, sairauksia ja muutoksia elämässä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja kaikki on selvinnyt lopulta. Olemme kuitenkin vastapainoksi näille tehneet paljon hauskoja asioita lasten kanssa, viettäneet kivoja hetkiä niin kotona kuin muuallakin. Lapset kasvavat silmissä ja oppivat uutta. Kaikenkaikkiaan kiva vuosi.

Mitä sitten odotan ensi vuodelta? Tätä toivoin jo viime vuonnakin, mutta toivon edelleen paljon terveempää vuotta. Pallero aloittaa päiväkodin ja toivottavasti se alkaa sujumaan hyvin, myös hänen synttärinsä ovat aivan nurkan takana. Kaikella lailla ensi vuosi on meille erilainen. Toivottavasti kuitenkin meillä aikuisilla riittää aikaa ja voimia touhuta lasten kanssa kuin ennenkin. Toivon onnellista vuotta.

Toivotamme kaikille ihanille lukijoille oikein onnellista uutta vuotta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s