Joulukalenteri: Luukku 15

WP_20151212_10_58_38_Pro

WP_20151212_11_01_17_Pro

Viime viikonloppuna meidän kaupungissa järjestettiin vanhan ajan joulumarkkinat. Kivasti lauantaille sattui pitkästä aikaa sateeton päivä, joten lähdimme koko perheen voimin katselemaan markkinahumua. Parkkipaikkaa ei meinannut löytyä millään, sillä kaikki muutkin olivat lähteneet liikenteeseen. Mutta kun hieman näki vaivaa, löytyihän se parkkiruutukin suht läheltä.

Kiertelimme aluksi vain katsellen eikä meillä edes ollut mitään ostoaikeita. Markkinoilla oli kiva tunnelma, kojut oli koristeltu vanhaan aikaan sopivaksi ja myyjätkin olivat pukeutuneet. Metrilakumyyjiä ei ollut, vaan kaikki myivät oikeasti itse tehtyjä asioita. Oli joulukoristeita, leivonnaisia, havuja, linnunpönttöjä, makkaraa, piparkakkutaloja, sukkia, lapasia, pärekoreja jne. Aivan kertakaikkisen hienoja käsitöitä. Tällä kertaa me ostimme makkarat paikalliselta urheiluseuralta ja lapset nauttivatkin niistä. Pallerokin osaa jo sanoa: mattaraa.

Vieressä oli seppä takomassa erilaisia rautaesineitä ja se kiinnosti varsinkin Vilperiä. Me miehen kanssa ostimme vielä maanpuolustusnaisilta hernekeitot.

Katseltuamme rauhassa markkinahumua, lähdimme pikkuhiljaa kotiinpäin. Olisi ollut hienoa tukea käsityöläisiä enemmänkin, mutta itsekin tekevänä ihmisenä kaikenlaisia koristeita löytyy jo kotoa.

Hienoa, että markkinoita järjestetään ja hienoa, että ihmiset käyvät niissä. Täälläkin porukkaa oli kyllä todella paljon, jopa niin paljon, että kuvat tätä postausta varten eivät ole parhaita mahdollisia. Niitä oli vain mahdoton ottaa, kun ihmisiä oli paljon. Kiva, että huonohkot säät eivät pelottaneet ihmisiä.

WP_20151212_11_13_05_Pro

WP_20151213_14_48_35_Pro

WP_20151213_14_49_34_Pro

WP_20151213_14_53_47_Pro

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s