Joulukalenteri: Luukku 11

Koska kaupan valmiista suklaakonvehdeista ei löydy oikein minulle sopivia suklaita, yritin tehdä niitä itse. Tai siis löytyyhän sieltä hyllyiltä vaikka mitä, mutta sellaisia sopivan suklaisia, vähän sokeria sisältäviä konvehteja on vähän.

Olen aiemminkin tehnyt omia kokeilujani ja nyt taas Pirkan Ruoka-lehden (4/2015) ilmestyttyä innostuin uudelleen. Tein viittä erilaista konvehtia, osa suoraan kyseisestä lehdestä, osa soveltaen ja yksi ohje Antipastaa-blogista. Tulihan niistä ihan jees, mutta sitä täydellistä ohjetta en ole vielä löytänyt. Jatketaan siis etsimistä.

Tein Pistaasi-suklaaherkkuja, Suklaakonvehteja, Raakasuklaata kahdella tavalla ja piparkakkutaikinalla täytettyjä suklaakonvehteja.

Käytin 70% tummaa suklaata. Pistaasiherkkuihin käytin vain pistaasipähkinöitä ja niistä tuli parhaita näistä viidestä. Suklaakonvehteihin käytin sokeroimatonta maapähkinävoita ja täyte olisi ehkä kaivannut hieman makeutusta. Raakasuklaata tein karpaloista ja toisia piparminttuaromista. Piparkakkutaikinakonvehdit olivat jees, mutta eivät ihan omaan makuuni.

DSC_0393

DSC_0383

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s