Joulukalenteri: Luukku 6

Mitä Suomen itsenäisyyspäivä merkitsee minulle? Paljonkin ja olen hyvin ylpeä isovanhemmistamme, jotka tekivät kaikkensa, jotta Suomi olisi itsenäinen maa. Kohta 100-vuotiasta Suomea on hyvä juhlia.

Koska lapset ovat vielä pieniä, emme käy sankarihaudoilla tai muissa tämän tapaisissa tapahtumissa. Oikeastaan päivä menee niin kuin muutkin vapaapäivät, rennosti ottaen. Olen tainnut vain kerran katsoa Tuntemattoman Sotilaan kokonaisuudessaan televisiosta. Ihan jo siksikin, että se kestää niin kauan ja ennenhän se tuli keskellä päivää. Mutta joka vuosi katson siitä osan.

Yksi Itsenäisyyspäivän rutiini minulla kuitenkin on. Katselen Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanoton televisiosta. Minusta on hauskaa ihailla ihmisten juhlapukuja ja kampauksia. Mikä on nyt in ja keitä on tänä vuonna kutsuttu juhlimaan. Joinain vuosina siellä on ollut kutsuttuna myös tuttuja ihmisiä. Otan itselleni herkkulautasen eteen, ehkä lasillisen hyvää viiniä ja nautin niistä takkatulen ääressä televisiota katsellen.

DSC_0334

DSC_0333

DSC_0332

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s