Meidän turvaistuinkolmikko

Kuten monen muunkin kolmilapsisen perheen, niin myös meidänkin perheen ongelmana oli aikanaan miten saada mahtumaan kolme turvaistuinta autoon. Kerronkin nyt teille miten ja mitkä istuimet olemme saaneet autoon tungettua. Tai oikeastaan kahteen autoon.

Autona meillä on farmarimallinen Skoda Octavia. Ja turvakaukalona meillä on ollut Maxi-Cosin CabrioFix. Silloin kun ensimmäistä turvaistuinta ostettiin, emme todellakaan miettineet niin pitkälle että joskus autossa olisi kolme istuinta. Silloin tärkeintä oli lapsen turvallisuus. Ostimmekin jostain tarjouksesta (sikakalliin siltikin) BeSafe Izi Combi X3 Isofix-istuimen. Tämä on aina asennettu meillä selkä menosuuntaan. Kun tuli tilanne, että kaksi lasta tarvitsi turvaistuinta, ostimme tutulta käytettynä BeSafe Izi Comfortin, joka asennettiin kasvot menosuuntaan. Olisimme varmaankin laittaneet toisenkin istuimen selkä menosuuntaan, mutta emme olisi kummatkaan mahtuneet ajamaan autoa, jos takana ollut istuin olisi niin päin. Ainakaan siis tämän merkkisenä istuimena.

Kun sitten tuli kolmannen lapsen vuoro, turvakaukalokaan ei enää mahtunut takapenkille. Saati kolmas turvaistuin, jossa lapset istuisivat aika monta vuotta. Luonnostaan oli selvää, että Pallero istuisi selkä menosuuntaan edelleen, joten etsimme Vilperille sopivaa kapeaa turvavyöistuinta, joka mahtuisi takapenkille keskelle. Se olikin aika työn alla, sillä emme halunneet alkaa vaihtamaan muita istuimia. Muutamia vaihtoehtoja löytyi ja ne kävimme Vilperin kanssa koeistumassa. Tärkeintä tietenkin olisi se, että Vilperi pystyy istumaan siinä myös talvivaatteet päällä ja vielä useamman vuoden ajan. Valitsimme Maxi Cosi Rodin.

Tällä kolmikolla mennään siis niin kauan, kunnes Palleron on aika siirtyä matkustamaan kasvot menosuuntaan. Sitten mietitään uudelleen meidän istuimia, sillä ne eivät taida kaikki mahtua vierekkäin kasvot menosuuntaan asennettuina.

Miehen autossa on myös istuimet, sillä hän kuskaa lapsia myös päiväkotiin muutamien kilometrin matkan. Pidemmät matkat kuljemme minun autollani, jossa siis on ”paremmat” turvaistuimet. Pallero saa istua miehen autossa BeSafe Izi Up X3-istuimessa ja isommille on korokkeet. Tiedän, että heillekin olisi kakkosautossa turvallisempi olla turvavyöistuimet, mutta tässä vaiheessa kun ostamme jo kuudetta istuinta (kaikki siis käytössä), alkoi hinta tulla vastaan.

Lottovoittoa odotellessa, uutta tilavampaa autoa kaivattaisiin. Takapenkki on todella ahdas näillä istuimilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s