Merirosvosynttärit

DSC_0142

DSC_0143

DSC_0146

DSC_0149

DSC_0154

DSC_0181

No niin, Vilperin kaksipäiväiset juhlat ovat takanapäin.

Vilperin oikea syntymäpäivähän on vasta myöhemmin, mutta koska se on syyslomaviikolla, ajattelin pitää juhlat jo aiemmin, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan. Vilperi itse sai kertoa mitä haluaisi juhliinsa ja aika samoilla linjoilla mentiin äidin kanssa. Aarteenmetsästys, karkkia, kakkua ja sipsiä halusi hän. Tosin myöhemmin hän on kertonut, että karkkeja ei saa olla kuin vähän ja muffinsseja ei saa ottaa kuin yhden, koska makeaa ei saa syödä paljon! Fiksu poika!

Kerronkin nyt mitä meillä tarjoiltiin, mitä koristeita oli ja miten juhlat muuten sujuivat!

Oven ulkopuolelle laitoin kyltin kera ilmapallojen joka toivotti vieraat sisään. Käytin merirosvoilmapalloja muutenkin koristeena, lisäksi oli mustaa serpentiiniä, pöydässä musta kaitaliina ja pöydällä simpukankuoria. Olin myös ostanut ison merirosvolipun, joka liehui mukana. Pieniä merirosvotikkuja oli muffinssien päällä. Mitäs vielä, ai niin kolme erikokoista aarrearkkua oli täytetty suklaakolikoilla ja helminauhoilla sekä karkeilla. (Ja siinäpä ne karkit sitten olivatkin!) Ajattelin ensin värittää arkkuja jotenkin, piirtää lukon ym, mutta en viitsinyt nähdä vaivaa, laiska minä.

Kaverisynttäreillä oli hieman eri tarjoilut kuin sukulaisille. Kaverisynttäreillä meillä tarjoiltiin cocktailtikkuja, joissa oli lihapullia, viinirypäleitä ja juustoa. Sitten oli pieniä nakkikääröjä, juustopalloja ja popcornia. Makeana herkkuna oli mansikkamuffinsseja, karkkia ja kaiken kruunasi merirosvolaivaksi tehty jäätelö. Minulla oli hurjia kakkusuunnitelmia, mutta luovuin niistä ajatellen, että jäätelö menee kaupaksi paremmin kuin kakku.

DSC_0161

DSC_0173

DSC_0204

DSC_0205

Sukulaissynttäreillä, joissa oli mukana myös naapurit lapsineen, tarjoiltiin valkosuklaajuustokakkua (viljaton), mansikkamuffinsseja, omenamuffinsseja (viljaton), jauhelihapiirakkaa (viljaton), kinkkurullavoileipäkakkua ja sitten tarjolla oli ne cocktailtikut, nakkikääröt, karkit ja sipsit. Yleensä en viitsi nähdä itseni takia vaivaa tekemällä viljattomia tuotteita, mutta nyt niitä kaipaavia oli paikalla useita, joten tein osan yleisistä tarjottavista viljattomiksi ja nuo omenamuffinssit sitten pelkästään meitä ajatellen. Juustokakun pohjana käytin pähkinäpohjaa ja jauhelihapiirakka oli tehty mantelijauho-kookosjauhopohjaan. Nyt vielä oli yksi jolla on munaton ruokavalio ja laktoositon nyt on meille jo itsestäänselvyys.

Juhlat menivät hyvin! Kaverisynttäreitä hieman jännitin, tuleeko kukaan ja miten pärjään lasten kanssa. Mutta todella kiva määrä lapsia tuli ja he käyttäytyivät juhlissa hyvin. Vilperi oli pukeutunut merirosvoksi ja oli aivan täpinöissään juhlistaan. Aarteenmetsästys-leikki onnistui ja se oli pidetty. Itse Vilperi kertoi juhlissa parasta olleen jäätelökakun. (Ja se todellakin oli viidessä minuutissa väsätty). Olen kuullut muutamalta äidiltä miten juhlista oli pidetty, joten se jos mikä lämmittää mieltäni!

Sukulaisille järjestetyissä juhlissa otin rennommin ja pääsin itsekin nauttimaan tarjoiluista. Vilperi sai lahjaksi paljon Legoja, joten niitä nyt seuraavat viikot väsäillään. Pikkuhiljaa käännän katseeni kohti tammikuuta ja seuraavia juhlia.

DSC_0222

DSC_0231

DSC_0233

DSC_0236

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s