Kapteeni Mustaparran jäljillä

Järjestin Vilperin kaverisynttäreillä aarteenmetsästysleikin, mutta en toteuttanut sitä ihan tavalliseen tapaan. Ajattelin, että jos vain lapset juoksevat paikasta toiseen, on leikki ohi muutamassa minuutissa. Järjestin siis jokaiselle rastille pienen merirosvotehtävän. Kaiken lisäksi tämä on aika pienellä vaivalla toteutettavissa (minun mittapuuni mukaan) ja meillä jopa onnistui niin, että rastit olivat sisällä talossa (piilossa) koko juhlien ajan, kuitenkaan olematta yhtään tiellä leikeissä.

Tätä saa vapaasti käyttää, mutta linkatkaa blogiini =). Itse olen ottanut mallia Karkkipurkin blogista ja täältä, lopputulos on kuitenkin omaa tuotostani. Liimailin vihjeet mustiin pahveihin ja piilotin pitkin asuntoa vihjeiden mukaisesti. Rasteilla tarvittavat tavarat olin kerännyt valmiiksi odottamaan ja suljin huoneiden ovet.

DSC_0119

DSC_0121

 

Kapteeni Mustaparran jäljillä

(Tämä lappu luetaan ensimmäisenä)
Ilkeä Kapteeni Mustaparta on käynyt aarrevarkaissa. Nyt tarvitaan merirosvojen apua! Saatteko Kapteenin kiinni ja aarteen takaisin? Kapteenin kengänjälkiä on nähty eteisessä, löytyisiköhän sieltä lisää johtolankoja?

—–

1. Eteinen: Kimin koe
(miekka, piippu, kolikko, silmälappu, viikset, huivi, kartta, kaukoputki, korvakoru)

Kapteenille on tullut niin kiire ryöstöretkellään, että häneltä on tippunut osa tavaroista. Merirosvotkin ehtivät hetken aikaa leikkiä Kim-leikkiä. Muistatteko mikä tavara puuttuu joukosta?

DSC_0131

DSC_0132

(Sitten leikitään jokunen kierros Kimin koetta. Siis, että kaikki tavarat ovat hetken lattialla. Sitten silmät suljetaan ja yksi tavara otetaan pois. Kuka muistaa mikä puuttuu? Tarkoitus ei ole kilpailla, vaan leikkiä.)

Mutta ei saa antaa Kapteenille liikaa etumatkaa, kuuluukohan olohuoneesta askelia? Muistakaa katsoa myös huonekalujen alle!

—–

2. Olohuone: Tykinkuulat
Jokaisen merirosvon täytyy osata puolustautua, jos vaikka Kapteeni Mustaparta miehistöineen hyökkää. Harjoitellaan hetki tykinkuulien heittoa!

DSC_0112

(Piirsin isoon pahviin merirosvolaivan kuvan ja tein siihen muutamia reikiä. Sitten pyöritin suklaamunasta saadun lelukotelon ympäri mustaa teippiä, jotta se olisi tykinkuulan näköinen (soikea sellainen). Sisälle laitoin herneitä painoksi. Sitten jokainen lapsi saa vuorollaan yrittää heittää rei’istä sisään. Kuuliksi käy hyvin pallot tai mitä ikinä keksiikään.)

Hyvä, nyt osaatte puolustautua! Kapteeni Mustaparran laiva on nähty ankkuroituna talon tyttömäisimmässä huoneessa. Sinne siis!

—–

3. Tyllerön huone: Lankulla kävely
Toivottavasti ette joudu koskaan kävelemään lankkua pitkin. Mutta harjoitellaan sitäkin varmuuden vuoksi.

(Meillä kun ylijäämälautoja löytyy, mies etsi minulle sopivimman ja asettelin sen kahden laatikon päälle. Jokainen lapsi sai kokeilla kävellä lankkua pitkin.)

Harmi, Kapteeni Mustapartaa ei löytynyt täältäkään. Mihin ihmeeseen hän on mennyt? Ehkäpä olette askeleen lähempänä, jos etsitte perheen pienimmästä sängystä!

—–
4. Palleron huone: Arvailuja
Mitä ihmettä? Täältähän löytyy osa Kapteenin ja laivan tavaroista. Osaatteko kertoa näistä jotain?
-Kuinka monta kiveä on Kapteenin purkissa?
-Kuinka vanha on valokuvan Kapteeni?
-Kuinka pitkä on laivan köysi?
-Kuinka painava on laivasta irronnut lauta?
-Minkä niminen Kapteenin papukaija olisi?

(Tärkeintä näissä ei ole oikea vastaus, vaan lasten yhteistyö. Minulla oli siis purkissa x määrä kiviä, narun pätkä, irtolauta, kuva papukaijasta ja kuva Kapteeni Mustaparrasta. Mies ystävällisesti suostui poseeraamaan minulle ja hurjan näköinen Kapteeni hänestä tulikin!)

Mahtavaa! Kapteeni Mustaparta on melkein tavoitettu. Hänet nähtiin juuri juoksevan vanhempien makuuhuoneen suuntaan!

—–
5. Makuuhuone: Saalis
Onnea merirosvot! Kapteeni Mustaparta säikähti niin, että jätti saaliinsa teille. Jakakaa saalis tasapuolisesti!

(Ja täällä siis oli säkki, jossa oli kaikille pussukat. Pussukoissa oli omat silmälaput, lakupiiput, merirosvotatuointeja ja suklaakolikot.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s