Vastauksia Vilperin korvaongelmiin

Kuten jo keväämmällä kerroin, Palleron ja Vilperin kanssa on ollut koko alkuvuoden todella paljon korvaongelmia. Pallero on nyt pysynyt terveenä koko kesän ja toivon, että näin jatkuu syksylläkin. Hänellä ehti jo yksi syksyinen nuha olla, mutta se ei onneksi mennyt korviin asti. Vilperin kanssa korvatulehdukset saatiin kesän alussa kuriin ja LOPULTA, LOPULTA löydettiin syy näihin kaikkiin ongelmiin.

Vilperillä oli muitakin oireita kevään aikana, joita ei aluksi osattu yhdistää korvatulehduksiin lainkaan. Kävimme maaliskuussa toisen alan erikoislääkärillä, mutta siellä ei saatu mitään vastauksia. Kun oireet pahenivat ja lisääntyivät, eivätkä annetut lääkkeet auttaneet, aloin itse googlettaa ja epäillä erästä sairautta. Lopulta toukokuussa toinen erikoislääkäri vahvisti epäilykseni. Korvatulehdukset olivatkin vain oire taustalla piilevään sairauteen. Sairaus, joka tulee minun suvussani ja on ilmeisesti minulla alttiutena, puhkesi nyt Vilperille. Sairaus, joka EI ole vakava, mutta johon ei ole parannuskeinoa. Sairaus, joka on hyvin vahvasti perinnöllinen eikä se ole kovin yleinen lapsilla. Tämän kanssa nyt eletään sitten loppuelämä.

Tällä hetkellä Vilperin vointi on hyvä. Lääkitsemme häntä tarvittaessa kuureina ja ylläpitohoitona. Tämä sairaus on hyvin yksilöllinen, joten tulevaisuutta emme pysty ennustamaan. Hyvää kuitenkin on, että nyt kaikki mysteerit ovat ratkenneet, osaamme hoitaa oireita heti niiden ilmestytyä ja toivottavasti myös tämän avulla korvatulehdukset eivät enää uusiudu. Olemme kirjoilla Helsingin Meilahdessa, johon voimme aina olla yhteydessä. Vilperi itse suhtautuu tähän hyvin, ehkä hän ei vielä itse ymmärrä täysin mitä se tulevaisuudessa merkitsee, mutta tällä hetkellä hän ei tee mitään vastarintaa lääkityksen suhteen.

Vaikka sairaus onkin pysyvä, se ei siis ole vakava. Vilperi pystyy elämään täysin normaalia elämää eikä sairauden pitäisi vaikuttaa mitenkään hänen uravalintoihin tms. Kun sairaus on pahimmillaan, se voi näkyä ulospäin, muuten ette huomaa mitään erityistä Vilperissä. En halua täällä julkisesti kertoa mikä sairaus on kyseessä, ne joille asia kuuluu tietävät jo asiasta. Halusin kuitenkin tulla kertomaan, että tulehduksista selvittiin. Jos joku lukija on päätynyt tähän tekstiin samanlaisten oireiden kautta, voin antaa lisätietoa yksityisesti. Taustalla nimittäin voi olla joku aivan muu mitä ensin ajatellaan.

Uskaltaakohan sitä enää toivoa tervettä loppuvuotta?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s