Meillä leikitään: ulkoleikit

Jokunen aika sitten kerroin teille meidän lasten sisäleikeistä. Nyt olisi vuorossa ulkoleikit.

Aloitetaan vaikka kesäleikeistä, kun ne ovat tällä hetkellä tuoreessa muistissa. Meillä varmaankin leikitään niitä aivan samoja leikkejä kuin muissakin lapsiperheissä. Käydään pyöräilemässä, mopoillaan potkumopoilla, keinutaan, lasketaan liukumäkeä ja tehdään hiekkakakkuja. Piirrellään katuliiduilla ja käydään metsäretkillä.

WP_20150604_10_34_48_Pro

DSC_0747

DSC_0617

DSC_0602

DSC_0332

Vilperin ja isin yhteinen harrastus on polkupyöräily. He käyvät aika usein kesäisin pyörillä Siwassa, ostamassa jäätelöt. Matkaa sinne tulee edestakaisin noin 5km, joten se on liian pitkä matka vielä Tyllerölle. Isi käy myös lasten kanssa mönkkäriajeluilla ja nyt kun Pallerokin on päässyt vauhdin hurmaan, aika usein tulee kinaa kuka saa olla sillä kertaa kyydissä. Kun Vilperi ja Tyllerö olivat pienempiä, heille kelpasi myös ruohonleikkurin kyyti. Nyt Pallero saa istua sylissä ja isommat lapset juoksevat pitkin pihaa leikkurin perässä. Vilperi, kuten myös Tyllerö ovat ihastuneet trampoliinilla hyppelyyn. Tämä on ehdottomasti ollut meidän tämän kesän suosikki.

Isommat lapset, varsinkin Vilperi, ovat ohittaneet jo hiekkalaatikkoiän. Mutta sen sijaan kaikenlaisten kura/ruoho/kivi/käpykeittojen teko on kivaa! (Äidin mielestä ei…). Myös aarteiden keräily metsäretkillä tai kävelylenkeillä on hauskaa ja kaikenlaisia roskia sitä rattaiden alle laitetaankin säilöön. Kerran Vilperi halusi väkisin tuoda kotiin noin kaksi metriä pitkän puunkarahkan ja sinnikkäästi sen itse veti perässään.

Me käymme harmillisen vähän leikkipuistoissa, sillä oma pihamme on niin iso. Ja kun meiltä löytyy keinut, hiekkalaatikko ja liukumäki, tulee harvoin lähdettyä puistoon. Jos kuitenkin sinne menemme, kiipeilyteline on in! Leikkipuistosta löytyy hieman pienemmille tarkoitettu teline ja läheisen koulun pihalta sitten hieman isommille tarkoitettu.

Tyllerö rakastaa keinumista. On rakastanut pienestä pitäen. Tällä hetkellä kuitenkin keinumista kivempaa on keinun kanssa ympäri pyöriminen. Tämä on ollut jopa niin suosittu, että viime viikolla Tyllerön keinun narut rispaantuivat poikki. Tyllerön ja Palleron yhteinen kiinnostuksen kohde on potkumopoilu. He painavat meidän kotikatua edestakaisin mopojensa kanssa. Vauhti on kova, joskus äitiäkin hirvittää. Pallerokin ottaa kovat vauhdit, nostaa jalat ilmaan ja antaa mennä. Ja viime tingassa hän kääntää ratin tottuneesti kuin ammattiautoilija. Aina uudestaan ja uudestaan. Meillä on mopoilua varten olemassa ns. mopokengät, edestä aivan puhkikuluneet lenkkarit tai crocsit. Tyllerö tietää jo, että uusilla kengillä ei saa mopoilla. Muutamat uudet lenkkarit nimittäin ovat kuluneet puhki tässä touhussa. Vilperi ei ole niin innostunut tästä touhusta, hän mieluummin polkee omaa polkutraktoriaan.

DSC_0598

WP_20150724_10_35_56_Pro

WP_20150731_11_10_03_Pro

xx (2)

Ja Pallero. Hän siis jalkapalloilee, keinuu, mopoilee ja ajelee mönkkärillä. Mitäs muuta? Hän seuraa aika paljon isompien touhuja ja tutkii pihaa ja autokatosta. Hän on myös ainoa, joka käyttää meidän sählymailoja. Niillä hän yrittää lyödä jalkapalloja eteenpäin. Silloin kun puhalletaan saippuakuplia, hän innostuu. Usein kylläkin isommat ehtivät poksauttaa kuplat ennenkuin Pallero ehtii mukaan.

Kaikkien lasten yhteinen innostus on myös vesileikit. Valitettavasti tänä kesänä oli niin kylmää, että kovin montaa kertaa emme altaaseen vettä laittaneet. Viime vuoden kesänä meillä oli ulkona usein myös sadetin, jonka läpi lapset tykkäsivät juosta.

Syksyn ja kevään ehdottomiin leikkeihin kuuluu kuraleikit ja lammikoissa hyppeleminen. Vilperi tykkää tehdä ojia lumisohjoon. Talvella (jos vain lunta olisi kunnolla) meillä tehdään lumilinnoja tai lumiukkoja. Lapset kaivavat onkaloita. Aurattujen lumien kasaan muodostuu helposti pieniä liukurimäkiä ja lumikökkäreistä voi rakentaa vaikkapa muurin. Valitettavasti meillä on isompi pulkkamäki aika kaukana ja jos sinne lähtee, saa vetää pulkkaa hiekoitetulla tiellä. Joten Stigat ovat aika vähällä käytöllä. Aina kun lunta sataa lisää, lähdemme heti pulkkakierrokselle ennenkuin tiet ehditään hiekoittaa.

WP_20150223_004

DSC_0365

DSC_0175

DSC_0171

Myös luistelua yritimme aloittaa viime vuonna. Jokusia kertoa ehdimmekin käymään, kunnes jäät sulivat. Tänä vuonna meidän jäähalli on jo auennut ja katselin juuri yleisövuoroja. Jos aloittaisimme jo syksyllä tämän harrastuksen. Vanhemmiltahan se vain vaatii viitseliäisyyttä. Vilperillä ja Tylleröllä on toistaiseksi yhteiset luistimet. Ensin kierrät toisen kanssa 5!!! minuuttia ympyrää, sitten vaihdat luistimet toiselle ja uusi viiden minuutin kierros. No, josko se aika ja malttikin pitenisi mitä enemmän luistelua osaa.

Tällaisia ovat siis meidän ulkoleikit! Mitä teillä leikitään?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s