Loma, loma, loma!

Tosiaankin, meillä lomailtiin melkeinpä koko elokuu. Ensin lasten kanssa parisen viikkoa ja sitten vielä koko perheenä kaksi viikkoa. Onneksi ne kesäiset, aurinkoiset ja helteisetkin säät saapuivat Suomeen ja juuri sopivasti meidän loman aikoihin. Koko kesän kaapissa odottaneet shortsit ja kesämekot sai ottaa vihdoinkin käyttöön!

Voitte varmaan arvata, että meillä on oltu ulkona! Sisällä on käyty suurinpiirtein vain nukkumassa. Ulkona on syötykin suurimmaksi osaksi. Televisio on pysynyt kiinni melkein koko loman, edes lapset eivät ole kaivanneet Pikku Kakkosta. Ulkona onkin sitten puuhailtu vaikka mitä. On uitu läheisellä pikkujärvellä ja omassa pihassa pulikoitu. Pallerokin on saanut juoksennella ilman vaippaa. Mitään kovin ihmeellistä emme ole tehneet, sillä omassa pihapiirissä riittää puuhaa ja tekemistä. Ehdottomasti lomalla on hienointa, kun saa nukkua pitkään eikä ole kiire mihinkään!

WP_20150629_18_04_46_ProDSC_1084

WP_20150803_15_10_26_ProWP_20150803_17_28_44_Pro

Me vanhemmat poimimme pakastimet täyteen marjoja. Mies poimi mustikat ja kun hän lopetti, minä aloitin vadelmien poimimisen. Nyt kelpaa talvella syödä luonnon omia superfoodeja. Kun vielä lasketaan mukaan mehuksi poimitut herukat, yhteensä meidän marjasaldo lähentelee 180 litraa.

Kun miehen loma alkoi, alkoivat superhelteetkin. Kuten jokaikinen vuosi, meillä on tapana valita kesän kuumimmat päivät ja aloittaa ulkona joku projekti. Milloin on tehty polttopuita, milloin kärrätty sepeliä. Tänä vuonna järjestimme ja siivosimme autokatoksen ja maalasimme sen sisäpuolelta loppuun. Sitten mies päätti tilata pihaan multakuorman, jota lapioimme, lanasimme ja kärräsimme pitkin pihaa. Meiltä siis puuttui autotallin takaa kaistale multaa ja lisäilimme multaa vielä mataliin kohtiin muuallekin pihaa. No, onpahan nyt viimeinenkin ”tekemätön” asia pihasta tehtynä. Mutta kyllä sitä kovimmalla helteellä mietti, että voisi sen päivän käyttää muutenkin. Niin meidän tyylistä.

WP_20150804_18_50_16_ProWP_20150804_18_51_34_Pro

WP_20150804_18_55_00_ProWP_20150819_10_26_24_Pro

WP_20150819_10_42_31_ProWP_20150819_10_44_51_Pro

Oman pikkulomani jälkeen lähdimme vielä viimeiseksi lomaviikoksi mökille ja kiersimme molemmat mummulat. Mökillä pääsin taas maalaushommiin, vaikka toki ehdimme myös kalaan. Mökilläkin riitti pihahommia, joten jouten ei tarvinnut olla. Toisessa mummulassa olivat ohjelmassa niiden mehumarjojen keräys.

Mahtui lomaan silti juhlahetkiäkin. Rakas kummipoikamme, S-serkku täytti 4 vuotta ja häntä kävimme juhlimassa. Aika kulkee kyllä niin nopeasti, muistan kuin eilisen, kun kävimme häntä sairaalassa katsomassa. Olimme juuri saaneet tietää, että mahassani kasvoi pienen pieni Tyllerö ja tunteet olivat kovin herkässä. Ja nyt hän on iso poika!

Matkalla kotiin, viimeisenä lomapäivänä, poikkesimme Hyvinkään rautatiemuseossa. Olimme luvanneet lapsille, että loman aikana täällä kävisimme. Viime tinkaanhan se meni, mutta lapsille jäi kiva muisto lomasta. Tästä reissusta kerron omassa, tulevassa postauksessa.

Päiväkotiarkea on vietetty nyt viikko ja aika hyvin lapset ovat sopeutuneet takaisin rytmeihin. Kaikkein väsynein on kaiketi ollut äiti. Kaiken kaikkiaan meillä on ollut kiva kesä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s