Meillä leikitään: sisäleikit

Tätä aihetta olen varmaan usein käsitellyt täällä blogissa ohimennen, mutta taidanpa tehdä ihan oman postauksen aiheesta. Nimittäin leikeistä. Ensimmäisessä osassa kerron sisäleikeistä ja toisessa, tulevassa osassa kerron ulkoleikeistä mitä meillä leikitään.

DSC_0636

DSC_0049

DSC_0039

DSC_0038 (2)

Isommat lapset leikkivät paljon Legoilla, junaradoilla, kotileikkejä tai rakentavat majan. Nyt suosiossa on, että he kiipeävät Palleron pinnasänkyyn ja ovat vuorollaan vauva ja äiti/isi. Vauva itkee, konttaa eikä osaa puhua. Äiti/isi silittää vauvaa selästä. Myös palapelit, lautapelit, muovailuvahat ja Hama-helmet kiinnostavat molempia. Varsinkin Vilperi rakentelee Legoista aivan uskomattomia rakennelmia, hänestä voisi tulla vaikka arkkitehti! Ja kun Pallerokaan ei niitä hajota, niillä on kiva leikkiä pidemmän aikaa.

Meillä ei vielä ole pikkuLegoja, mutta mummulassa Vilperi leikkii niillä kovin ja tykkää rakennella niistä kaikkea. Ehkäpä näitä voisi ostaa/pyytää lahjaksi syksyllä, kun Vilperi täyttää viisi. Myös HotWheels-radat ovat Vilperin mieleen. Myös Transformers-hahmot ovat kiinnostavia. Tosin se menee aika usein siihen, että minä saan koota robotin autoksi tai päinvastoin. Enkä osaa sitä ilman ohjetta. Muutama päivä sitten kun Vilperi pyysi saada auton ja minä vaivalla kokosin sen, ei se enää kiinnostanutkaan kun olin saanut sen valmiiksi.

WP_20150531_21_34_25_Pro

DSC_0606

DSC_0036

Tyllerö leikkii itsekseen nukeilla ja aika usein ne on peitelty kukin oman peittonsa alle. Jonne-vauva on ehdoton suosikki ja vauvoja puetaan, riisutaan ja käytetään pissalla. Tärkeä on myös KisuMisu-pehmolelu, joka on päiväkodissa unileluna. Barbit tai nukkekoti eivät vielä oikein kiinnosta. Tyllerö tykkää lisäksi piirrellä ja leikata.

Pallero tykkää lukea kirjoja ja rakentelee myös kovin Legoja. Pallero leikkii pikkuautoilla enemmän kuin Vilperi. Ehkäpä Vilperin aika on mennyt näistä jo ohi. Lisäksi potkupaloauto on nyt kovassa huudossa ja sillä Pallero painelee pitkin taloa leikkien palomiestä. Pallero tykkää myös työnnellä nukenrattaita. Ja ne pallot! Niitä Pallero heittelee, potkii tai muuten vain kantaa sylissään. Niistä hän ei tällä hetkellä saa tarpeekseen. Myös tietynlainen järjestely kuuluu varmaankin Palleron ikään. Hän käy järjestelemässä esimerkiksi eteisessä meidän kenkiä riviin.

DSC_0014

DSC_0040

WP_20150621_15_00_36_Pro

Myös uinti tai tässä tapauksessa kylpeminen, on hauskaa. Usein meillä saunaillat venyvät pitkiksi, kun lapset touhuavat tai vain makailevat ammeissaan pesuhuoneessa. Pallero on varautuneempi, mutta isommat lapset tykkäävät!

On todella ihanaa katsella miten lapset käyttävät mielikuvitustaan ja saavat aikaan hienoja leikkejä. Usein niitä on harmillista keskeyttää, sillä meneillään on esimerkiksi metsäretki, jossa suunnilleen kaikki tavarat siirretään toiseen huoneeseen. Ja arvaatte varmaan, kuka ne päivän päätteeksi joutuu siivoamaan. Tai kun kaikki talon peitot tarvitaan majan tekemiseen ja sohvia/sänkyjä/pikkupöytiä siirretään hyvän majan aikaansaamiseksi. Näissä tilanteissa täytyy miettiä, että annanko lasten leikkiä vai puutunko asiaan.

DSC_1122

WP_20150424_003

DSC_0186

DSC_0740

Välillä yritän karsia lelujen määrää ja siirrän syrjään sellaisia joilla ei enää leikitä tai ovat menneet rikki. Leluja meillä on liikaa. Yritänkin aina keksiä lapsille järkeviä lahjoja. Käyntejä HopLopissa, museoissa tai muualla. Aina ei tarvita uutta lelua.

Nämä siis meidän melkein viisivuotiaan, kolmevuotiaan ja puolitoistavuotiaan suosikit! Mitenkäs teillä?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Meillä leikitään: sisäleikit

  1. Paluuviite: Meillä leikitään: ulkoleikit | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s