Pelle Hermannin leikkipuisto

DSC_0020

DSC_1139

DSC_1142

Kun keväällä mietin tulevan kesämme ohjelmaa, yhtenä paikkana mielessäni oli Pelle Hermannin leikkipuisto Porissa. Vihdoin saimme sovittua aikataulumme niin, että Porin mummun visiitillä poikkesimme myös leikkipuistoon. (Ja tänä hyvin sateisena kesänä, päivä taisi olla yksi niistä jolloin ei satanut lainkaan!)

Pelle Hermannin leikkipuisto sijaitsee Porin Kirjurinluodossa, aivan keskustan läheisyydessä. Sinne pääsee hyvin kävellen, mutta parkkipaikatkin löytyvät aivan vierestä. Ja taitaapa Porin kaupunkijunakin kulkea puistoon. Vierestä löytyvät myös uimaranta ja kauniit Kirjurinluodon maisemat. Kannattaa ehdottomasti poiketa, jos Porissa päin käytte. Itse nostan leikkipuiston aika korkealle asteikossani, niin laaja alue puisto on. Omaan surkeaan leikkipuistoomme verrattuna tämä on aivan huippu paikka. Mehän emme muuta tekisikään, kuin leikkisi täällä, jos asuisimme Porissa.

DSC_1144

DSC_1145

DSC_1146

Me olemme käyneet puistossa aiemminkin jokunen vuosi sitten. Lapset (Vilperi) tykkäsivät silloin kovasti ja niin tykkäsivät nytkin. Alueella on useita pienempiä kokonaisuuksia ja aivan varmasti joka ikäiselle löytyy jokin kiva kiipeilyteline, keinu tai liukumäki. Puistossa on myös monia ruokailuryhmiä, joten ensi kerralla voisimme ottaa omat eväät mukaan ja viipyä paikalla pidempään. Puistossa on myös jäätelökioski ja kahvila, jos omien eväiden syönti ei innosta.

Puisto vaikuttaa kovin suositulta ja vaikka lapsia on paljon, ei ruuhkaa synny. Alue on iso ja keinuja tai kiikkuja löytyy niin monta, että kaikille riittää tekemistä. Ainoaksi huonoksi puoleksi sanoisin myös alueen suuruuden. Ainakin meidän lasten kanssa täytyi aluksi muistuttaa moneen kertaan, että käydään yksi alue kerrallaan läpi. Jokaiseen paikkaan ehditään kyllä tutustua. Alueella eksyy helposti äidistä ja isästä, jos juoksentelee kuin päätön kana. Varsinkin jos yrität pitää silmällä kolmea lasta, jotka kaikki menevät eri suuntiin. Kannattaa laittaa lapselle päälle joku massasta eroava vaate eikä samanlaista sinistä paitaa kuin kaikilla muillakin. No, ei meiltä kukaan eksynyt kylläkään.

DSC_0003

DSC_0005

Puistosta löytyy myös liikennepuisto, joka ei ollut enää auki meidän vierailun aikana. Yritin kyllä kovin etsiä netistä tietoa aukioloajoista, mutta en löytänyt. Puiston portilla ne olivat, mutta en niitä enää muista. Liikennepuisto näytti isommalta kuin mikä Tampereella on ja täällä ajoaikakin oli jopa puoli tuntia. Jos vain on liikennepuistosta kiinnostuneita lapsia, kannattaa tähdätä leikkipuistoon keskipäivällä, silloin se on varmimmin auki.

DSC_0023

DSC_0025

Me olisimme viihtyneet täällä kauemminkin, mutta kun meidän sinne lähtömme venyi, alkoivat lapset väsähtää aika nopeasti. Mutta ehdottomasti oli lähtemisen arvoinen paikka ja aivan ilmainen!

Kun leikkipuisto on kierretty, voi vielä kävellä Kirjurinluodossa katsomassa kilejä, kanoja, sorsia ja riikinkukkoja sekä alpakoita. Kirjurinluoto on hyvin laaja alue, jossa sijaitsee paljon muutakin toimintaa. Niihin en nyt tässä tekstissä puutu, käykää itse tutustumassa!

DSC_0007

DSC_0011

DSC_0014

DSC_0021

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s