Metsäretkellä

DSC_1102

DSC_1105

Lapsilla alkoi muutaman päiväkotiviikon jälkeen toinen kesäloma. Loman aloituksen kunniaksi suuntasimme heti aamulla metsäretkelle. Me olemme onnekkaita siinä suhteessa, että asumme luontoa lähellä. Talvisin 50 metrin päässä kotoamme pääsee hiihtoladulle eikä kesäisinkään tarvitse montaa sataa metriä kävellä, kun olemme jo ”metsässä”. Lapset tykkäävät kulkea luonnossa emmekä me vanhemmatkaan arastele luontoa, vaikka emme aivan eräkävijöitä olekaan.

DSC_1103

DSC_1094

DSC_1101

Joten otimme pienet juomaeväät mukaan sekä laitoimme saappaat jalkaan ja lähdimme matkaan. (Eväät, vaikka kuinka pienet tahansa, tekevät reissusta lapsen mielestä paljon mielenkiintoisemman.) Kävelimme hissukseen, tutkimme ja ihmettelimme luontoa. Lapset söivät metsämansikoita ja mustikoita jo matkalla, mutta kun pääsimme alunperin miettimääni kohtaan, pysähdyimme pidemmäksi toviksi tähän. Pallero istahti keskelle mustikkamätästä ja napsi suuhunsa mustikoita, Tyllerö istui kannonnokassa ja Vilperi etsi keppejä. Minä keräsin mustikkaa sen verran, että saimme piirakan leivottua. Välillä joimme mehua ja jatkoimme taas luontoon tutustumista. Välillä ohitsemme kulki lenkkeilijöitä tai sauvakävelijöitä.

DSC_1108

DSC_1115

Lapset löysivät myös ison kiven, joka muuntautui heti avaruusalukseksi. Ruoka-aika alkoi jo lähestyä, mutta koska lapset leikkivät todella kiltisti, emme pitäneet mitään kiirettä kotiin. Oletteko muuten huomanneet, että mitä vähemmän tai mitä yksinkertaisempia leluja, sitä enemmän lapsen oma mielikuvitus tekee työtä. Nyt ei tarvittu kuin iso kivi keskellä metsää ja Vilperi sai heti hienon leikin aikaan, johon Tyllerö liittyi mukaan.

Kotimatkalla vielä käveltiin ojien ja pusikoiden kautta. Ja vaikka kaikilla oli vatsat täynnä mustikkaa, ruokakin maistui erityisen hyvin. Lupasin, että ensi viikolla mentäisiin uudestaan leikkimään metsään. Ehkäpä löydämme jonkun muun mielenkiintoisen paikan.

DSC_1123

DSC_1132

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s