Höyryjunaa katsomassa

Minulla on ollut hieman vaikeuksia itseni kanssa, näin kesällä mieli on ollut muualla kuin täällä blogissa ja postausten kirjoittaminenkin on venynyt. Tämäkin teksti on pitänyt tehdä jo aikoja sitten, mutta tässä se nyt tulee.

WP_20150705_11_42_22_Pro

WP_20150705_11_39_06_Pro

Meidän kodin ohi kulkee rautatie, jossa ei ole matkustajaliikennettä, ainoastaan tavaraliikenne puksuttelee radalla. Jokunen viikko sitten radalla kulki kuitenkin tilaushöyryjuna, joka pysähtyi läheiselle asemalle vesitykseen noin tunnin ajaksi. Me, kuten aika moni muukin, lähdimme tutustumaan höyryveturiin lähemmin.

Lapset, varsinkin Vilperi, olivat innoissaan veturista. Eiväthän he ole sellaista ennen nähneet, eivät oikeastaan edes tavallista junaa lähemmin. Kun saavuimme asemalle, höyryveturi Ukko-Pekka Hr1 1009 oli juuri saapumassa asemalle, joten näimme sen myös liikkeessä. Kun juna oli pysähtynyt, sai veturiin mennä tutustumaan lähemmin ja kovasti ihmiset kuvia ottivatkin. Veturiin olisi saanut kaiketi tutustua myös sisältäpäin, mutta me tyydyimme ihastelemaan sitä ulkoapäin. Eipä sitä muuten itsekään ole ajatellut, miten isot pyörät esimerkiksi veturissa on, mutta kun seisot siinä vieressä ja tunnet itsesi pieneksi, tajuat mittasuhteet.

Kovasti lapsia ihmetytti esimerkiksi miten höyryjuna kulkee, miksi sinne pitää laittaa vettä ja kaikkea muuta tekniikkaan liittyvää. Pallero tyytyi vain toteamaan tsuh tsuh. Lopuksi lapset kokeilivat resiinoita, jotka koristivat aseman pihaa.

WP_20150705_11_35_53_Pro

WP_20150705_11_35_40_Pro

WP_20150705_11_54_21_Pro

WP_20150705_11_52_27_Pro

Emme jääneet odottelemaan junan lähtöä, vaan lähdimme kotiin ja kohta Ukko-Pekka tuksuttelikin meidän kotimme ohi. Iltapäivällä olisi päässyt uudestaan tutustumaan junaan sen paluumatkalla, mutta eiköhän yksi kerta riittänyt meille. Jos olet kiinnostunut tästä höyryveturista ja sen liikkeistä, tutustu näihin sivuihin.

Kuten olen jo keväällä tainnut kertoa, ajatuksena on ollut käydä Hyvinkäällä sijaitsevassa Suomen rautatiemuseossa. Sinne suuntaammekin jossain vaiheessa elokuun lomalla. Esimerkiksi Rautatiemuseopäivänä, joka järjestetään 9.8.2015

WP_20150705_11_30_58_Pro

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s