Biisilista top10

Ennen lapsia kuuntelin paljonkin musiikkia, ihan päivittäin. Ja töissä meillä oli aina radio auki (kanava tosin oli Ylen radio Suomi). Nykyään kuuntelen tosi vähän. Tuntuu, että päivässä on niin paljon meteliä, että joskus se hiljaisuus on parasta musiikkia korville. En enää pysy mukana mikä musiikki on in, en kuuntele listoja tai seuraa uusia kykyjä. Pitäydyn omissa suosikeissani ja omalle top 10-listalleni (tai edes kuuntelulistalleni) on todella vaikea kenenkään uuden artistin päästä.

Yleensä jos teen suursiivousta, silitän tai ajan autoa, kuuntelen musiikkia. Jos kävisin yksin lenkillä, käyttäisin nyt pölyyntymässä olevaa mp3-soitinta. Ennen kuuntelin musiikkia illalla nukkumaan mennesssäni kuulokkeilla, nykyään on tärkeämpää kuulla herääkö joku lapsista.

Kuuntelen enimmäkseen suomalaista musiikkia. Minulle on laulussa tärkeää tarttuvan sävelen lisäksi sanat, joten suomalaista musiikkia on helppo kuunnella. Ei liene vaikeaa arvata, että Manse-rock on erityisen lähellä sydäntäni. Popeda, Eput, Mustat Enkelit, Juice, Juha Tapio, Yö, Apulanta, Elastinen, Suvi Teräsniska…ja uutena löytönä Haloo Helsinki. Esimerkiksi näitä kuuntelen.

Joistain biiseistä on tullut minulle erityisen tärkeitä ja vaikka en niitä päivittäin kuuntele, niissä on minulle tärkeä sanoma tai ne tuovat minulle mieleen jonkun tärkeän hetken.

Jaan nyt teidän kanssanne minulle tärkeimpien biisien top 10 listan. Biisit eivät ole järjestyksessä, jokainen on omalla tavallaan tärkein.

 

Ihmisen poika -Yö

”Voi kuinka kaunis poika onkaan tosiaan, ei muuhun pysty hän kuin uutta oppimaan. Hän siinä kylkeänsä kääntää, miehekkäästi ääntää, hän matkaa taittaa linnunradallaan ja nukkuu vaan.”

Tästä tulee erityisesti mieleen, kun Vilperi syntyi. Ei tarvinne selittää enempää.

 

Oikee enkeli -Yö

”Vaiti on, on pimeässä aikaa itselleen. Suunnaton tuska joka maalaa sydämeen. Hän päivät raataa töissä, tekee mitä pyydetään ja iltaisin tuo vaatii ihmeitä ei vähempää.”

Kuten jo tatuointini-postauksessa kerroin, biisi on kuin entisestä elämästäni. Tuo mieleen entisen elämän, huonot ajat, mutta silti NIIN tärkeä biisi elämässäni.

 

Elän itselleni -Popeda

”Maahan löit mut polvilleen, haavat tuskin arpeutuneet. Ylös nousen, niinhän mä aina teen. Suuntaan toiseen, valoon ja huomiseen. Vaikka maailman ääriin mä vuokses sun matkasin. Tiellä kuolevan porteilla helvetin poikkesin… Mä elän itselleni.”

Kun on matkannut toisen tukena vuosien ajan eikä se toinen edes ymmärrä sitä, on viimein aika kääntää se viimeinen sivu ja aloittaa oma elämä, elää vihdoin vain itselleen! Erittäin tärkeä, voimaa antava biisi! Ja heh, kyseisellä musiikkivideolla voi myös nähdä minut.

 

Suru on kunniavieras -Jenni Vartiainen

”Se, mitä kunniavieraasi kertoo kätke se sydämees tarkoin. Ei niitä oppeja kirjoista löydä, et ostaa voi miljoonin markoin. Itkuja varten on ihmisen silmät, vierikää kyyneleet. Tuleehan tuolta se toinen päivä, kun on kepeät askeleet.”

Olen elämässäni joutunut itse kohtaamaan paljon surua ja katsellut vierestä toisten surua. Monenlaiset ovat ihmisten tavat surra ja käsitellä surua ja murhetta. Itse ajattelen niin, että suru täytyy käydä läpi, muuten ei pysty jatkamaan elämäänsä. Jos tukehdutat tunteesi, tulee se eteesi jossain vaiheessa vielä isompana ongelmana. Tämä biisi kertoo hienosti asian ytimen.

 

Pahempi toistaan -Apulanta

”Pahempi toistaan kumpikin on ja kuinka ne nyt tappaa toisiaan. Sokeina toistaa lausetta samaa kuinka ne on tässä oikeessa. Rumempi toistaan kumpikin teko ja eikä niitä tekemättömäksi saa, eikä ne huomaa kumpikin on vain pahempi toistaan.”

 

Maan valitus -Pate Mustajärvi

”Ettekö te kuule, kuinka maa nyt valittaa. Ettekö te kuule, kuinka pellot huokaa. Valtameret, metsät, vuoret tuuleen kirjoittaa, lepohetki hetkiseksi meille suokaa, maa nyt huokaa, valittaa. ”

Taitaa olla alunperin jopa Fredin biisi, mutta olen kuullut vain Paten version. Ihanan mahtipontinen biisi! Kylmänväreet kulki, kun tämän kuulin ensimmäisen kerran livenä. Hienot sanat.

 

Lohtu -Uusi Lastensairaala 2017

”Yksi pieni elämä, Suuri valo sisällä. Katson hiljaa nukkuvaa, Katson lohdunkantajaa. Pidän aina lähellä, Kuljen matkan vierellä. Sillä saattajani on, Vasta syntynyt.”

Tästäkin asiasta olen aiemmin kirjoitellut. Biisi muistuttaa mua kolmesta ihanasta lapsesta, jotka olen saattanut maailmaan. Tekisin heidän puolestaan mitä vain.

 

Popeda -Erin

”Sä oot se mies, jonka haluan mun viereeni aamuisin. Sun hellät kasvot ennen maailmaa. Joo, se ois ihanaa. Sä oot se tyyppi, jonka kanssa voin mukulan hankkia. Yhdessä oltais onnellisia, mä rakastan sinua. Ei mennä naimisiin, ei nyt, ei koskaan, eikö niin? Ei tehdä tästä vaikeaa. Oltais niinkuin tähän asti, keittiössä luontevasti kuunneltaisiin Popedaa.”

Kertoo tietenkin miehestäni ja minusta. Hyvin pitkään olimme siltä mieltä, että emme mene koskaan naimisiin. Meillä oli toimiva suhde, talo ja lapset. Lopulta kuitenkin kävelimme alttarille, hyvin pienimuotoisesti vain läheisten seuratessa.

 

Parrasvalot -Jussi Hakulinen (Yö)

”Vaan mulle kertokaa, kun parrasvalot sammuu silloin ajallaan, myös esirippu laskeutuu. Ja antaa niiden odottaa, jotka tahtoo lisää vaan, sillä heille kerran kaikkeni jo annoin.”

Tämä biisi on tässä listassa oikeastaan vain sen takia, että Jussi Hakulinen on mielestäni yksi Suomen parhaimpia lauluntekijöitä. Jussi on hyvin herkkä taiteilija ja laittaa koko sielunsa peliin. Sen takia valitsemallani videollakin laulaa Jussi, vaikka biisi Yön onkin. Upea, upea kappale! Myös esimerkiksi Joutsenlaulu on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.

 

Kaksi puuta -Juha Tapio

”Kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää katsoo kevääseen, seisoo erillään ja kestää joka tuulen ja sään. Kaksi vanhaa puuta, vaikket sitä nää katsoo kevääseen, seisoo erillään ja jossain alla maan ne kaiken aikaa yhteen punoneet on juuriaan.”

Haluaisin toivoa, että mieheni ja minun liittomme kestää ja biisi kertoo joskus vuosien päästä meistä. Ja arvostan myös Juha Tapiota lauluntekijänä valtavasti.

 

Bonusbiisi: Eteen ja ylös -Elastinen

”Katse eteen ja suupielet ylöspäin, teen vastoinkäymisistä voimaa. Katse eteen ja suupielet ylöspäin. Antaa tulla, kestän kyllä, periks en tuu antamaan.”

Upea voimabiisi tämäkin! Kun aina muistaisi, miten hyvin asiat ovat tällä hetkellä! Minulla on ihana perhe, haluan panostaa heihin. En jaksa aina kantaa muiden murheita hartioillani. Sitä olen kyllä elämässäni tehnyt. Ja kun jaksaisi aina hymyillä kuten Elastinen!

 

Mitkä ovat sinun lempibiisisi? Löysitkö minun listaltani uusia tuttavuuksia?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s