Sadesäällä: rakennetaan maja

Tässä toinen hyvä vinkki sateiseen päivään.

Meillä ostettiin kesän alussa arkkupakastin tulevia marjasatoja silmällä pitäen. Pakastimen ympärillä oli tietenkin pahvia ja mitäpäs muutakaan siitä voi tehdä kuin majan? Tämä pahvi oli sopivasti valmiiksi niitattu neliön muotoon, joten ei muuta kuin majan tekoon. Leikkasimme pahviin oven ja ikkunan. Lapset saivat piirtää kuvia ja värittää majaa.

Joskus olen tehnyt majan muodon itse isoista pahveista ja huteria majoja on tullut, varsinkin kun meidän lapset eivät niitä silkkihanskoin käsittele. Mutta tämä maja pysyi yllättävän kauan ehjänä ja sillä oikeasti leikittiin.

Joskus olen tehnyt savupiipun, postilaatikon ja liimanut jopa verhoja ikkunoihin. Vain mielikuvitus on rajana, riippuen tietenkin lasten mielenkiinnosta majaa kohtaa. Isommat lapset voivat vaikka maalata majan itse.

Jos maja ei kiinnosta, pahveistahan voi tehdä vaikka kaupan, kioskin tai auton!

Ja kun viimeinen päivä koitti, majan rikkominen luvan kanssa oli melkeinpä yhtä hienoa kuin sen rakentaminen.

DSC_0737

DSC_0740

DSC_0743

DSC_0745

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s