Sadesäällä: aarretta etsimässä

Kesäkuun alussa kun oli kovin sateisia ilmoja, oli lapsille keksittävä jotain kivaa tekemistä sisälle. Aina ei jaksaisi koota palapelejä, lukea kirjoja tai koota Legoja. Joten päätin piirtää lapsille aarrekartan. Aluksi ajatus oli tehdä aarrekartta ulos, mutta kaatosade yllätti ja tein pikakartan sisätiloista. (Joten kartta nyt ei ole kovin hieno).

Vilperi osasi jo jonkun verran lukea karttaa, mutta tietenkin yhdessä karttaa luimme ja annoin lapsille vinkkejä. Kovin helposti aarteet löytyivätkin ja aarreretki oli hetkessä ohi. Joskus voisi tietenkin tehdä niinkin, että karttaa ei olisi lainkaan vaan lapset saisivat etsiä rauhassa joka paikasta.

Tällä kertaa palkintona oli karkkia, mutta kaikki muukin kiva palkinto käy. Esimerkiksi tarrat. Kunhan aarteet ovat tarpeeksi selkeitä lapsen huomata.Voihan tehdä myös niin, että lapset vaikka etsivät pyykkipoikia ja sitten kun esimerkiksi kymmenen pyykkipoikaa on löydetty, ne voi vaihtaa oikeaan aarteeseen.

DSC_0761

DSC_0758

DSC_0757

DSC_0756

DSC_0755

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s