Liikennepuistossa

DSC_0810

Yritän silloin tällöin keksiä lapsille jotain arjesta poikkeavaa hauskaa tekemistä. Niinpä Tampereella ollessamme tein tilaa käynnille Liikennepuistoon. Olin tämän jo aiemmin pistänyt korvani taa odottamaan ja nyt tuli sopiva hetki lähteä kokeilemaan ajotaitoja. Liikennepuiston sivuilla kerrotaan puiston olevan avoin yli 4-vuotiaille, joten otin vain Vilperin mukaan. Mukaamme lähti myös S-serkku ja lasten täti.

Vaikka kaupungissa asummekin, ei kotimme lähistöllä ole bussipysäkkejä ja toisekseen, emme me perheenä kolmen lapsen kanssa juuri bussilla pystyisi kulkemaankaan. Mummullekin joutuisimme menemään kolmen pysähdyksen (=kulkuneuvon vaihdon) taktiikalla. Autoilla kuljetaan joka paikkaan. Joten Vilperi ei ole busseilla kulkenut, kun taas Serkulle se on arkipäivää. Päätinkin lisätä tämän ”hurjan jännittävän” bussimatkan tähän samaan reissuun. Serkun luota pääsi juuri sopivasti yhdellä bussilla puistoon.

DSC_0806

DSC_0808

Koko alkumatkan Vilperi istui jännittyneenä aivan hiljaa ja vain tuijotti bussin ikkunoista ulos. Mutta puolen välin jälkeen alkoi ympäristö kiinnostaa ja juttu luistaa. Yhdessä he Serkun kanssa ihmettelivät rakennuksia ja liikkeitä matkan varrella. Tampereen keskustorin Vanha kirkko esimerkiksi näytti aivan samalle kuin BigBen. Myöhemmin Vilperi kertoi, että bussimatka oli ollut jännittävä ja tietenkin omalta osaltaan toi erilaisen alun meidän päiväretkelle.

Liikennepuistoon saavuttaessa luimme ensin ohjeet. Ne, joilla on isompia lapsia ja ovat kiinnostuneet enemmän puiston toiminnasta sekä ajokorttikokeista, voivat käydä tutustumassa Liikennepuiston nettisivuihin. Minä keskityn tässä vain meidän reissuumme. Ohjeissa kerrotaan, että 4-6-vuotiaiden täytyy ajaa vanhemman vierellä ja vanhemmat opastavat heitä liikennesäännöissä. En siis olisikaan voinut lähteä kahden lapsen kanssa yhtä aikaa. Käsittääkseni neljän vuoden ikä on vain nimellinen, enemmänkin ratkaisee lapsen pituus.

DSC_0824

DSC_0811

Ennen ajovuoroa kerrattiin säännöt nopeasti: kumpi on vasen, kumpi oikea, saako kaahata, saako mennä päin punaisia jne. Sitten lähdettiin letkassa ajelemaan, mutta pian ajajat hajaantuivat pitkin puistoa, kuka vasemmalle, kuka oikealle. Ajovuorot olivat kymmenen minuutin pituisia, jonka jälkeen oli vaihto. Puistosta löytyvät tärkeimmät asiat liikenteestä: liikenneympyrä, stop-merkki, yksisuuntainen tie, suojatiet ja tietenkin liikennevalot. Ajovuoroaan odottavat lapset voivat kävellä puistossa jalankulkijoina ja heidät tietenkin täytyy ottaa huomioon ja heidänkin on noudatettava liikennesääntöjä.

Vilperi ja Serkku osasivat hienosti ajaa autoilla sekä pienen opettelun jälkeen myös tunnistaa liikennesääntöjä ja -merkkejä. Päiväkodissa on tämän vuoden aikana ollut aiheena myös liikenne, joten osa merkeistä olikin Vilperille tuttuja. Esimerkiksi TOPS-merkki muistui heti mieleen. Ajelimme kahden ajovuoron ajan autoilla ja vuorojen välissä olimme jalankulkijoina. Söimme myös jäätelöt. Pojat tykkäsivät kovin ja jos tämä vain olisi lähempänä meitä, kävisimme varmasti useammin siellä.

DSC_0816

DSC_0822

DSC_0827

Liikennepuisto on siis aivan ilmainen ja on auki arkisin kesäkuukaudet. Puisto sijaitsee aivan Kalevan uimahallin vieressä ja sitä ylläpitää Tampereen kaupungin nuorisopalvelu ja monen monta innokasta nuorta olikin omissa tehtävissään, kuka ajovuoroja jakamassa, kuka liikennekoulua pitämässä. Suosittelen ehdottomasti, jos sielläpäin käyskentelette!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s