Päivä Koiramäessä

DSC_0944

DSC_0914

DSC_0935

Kuten siis mainitsinkin jo Lomalla-postauksessa, kävimme viime viikolla myös Särkänniemen Koiramäessä.
Olin ajatellut käydä jossain vaiheessa kesää lasten kanssa jollain kotieläinpihalla, Pallero on kovin kiinnostunut eläimistä eikä näihin perusmaatilan eläimiin enää kovin usein törmää missään. Sitten tulikin mieleeni, että onkos siellä Särkänniemessä enää niitä eläimiä ja sopivasti törmäsin huikeaan tarjoukseen, vain 5€/hlö Koiramäkeen (alle 100cm lapset ilmaiseksi). Olemme isompien lasten kanssa lukeneet Mauri Kunnaksen kirjoja, joten myös Koiramäki oli toivelistalla. Nyt sainkin yhdistettyä nämä kaksi sopivasti.

Heti porteilta sisään kävellessämme tulimme kuin eri paikkaan, Tampere jäi kauas taakse ja astuimme sisään Koiramäkeen. Koko alueeseen oli panostettu valtavasti, yksityiskohtia myöden. Itse rakennusalalla työskentelevänä arvostan suuresti niitäkin kohtia jotka jäävät pieniltä vierailijoilta näkemättä. Myös paikan siisteyteen oli panostettu! Jokainen työntekijä oli myös pukeutunut aikakauden mukaisesti, piiaksi, rengiksi tai emännäksi. Aina ohi kulkiessaan he vilkuttelivat lapsille ja tervehtivät iloisesti.

Alue jakautuu kolmeen osaan: Maatilaan, Käpälämäkeen ja kaupunkiin. Maatilalla saa tutustua kaikkeen juuston tekemisestä lehmän lypsämiseen. Ja tietenkin niihin aivan ihanin eläimiin. Monessa aitauksessa olikin aivan pieniä, vähän aikaa sitten syntyneitä poikasia. Itse tykkään siitä, että kaikkialle saa koskea, tutkia ja kokeilla itsekin. Monessa paikassa, ainakin meidän lasten kanssa, saa olla koko ajan toitottamassa: ”Älä koske!”, ”Laita se takaisin paikalleen!” jne. Täällä kaikki kiinnosti, erityisesti Vilperiä, joka muutenkin on kiinnostunut miten asiat toimivat. Ja niitähän sitten testailtiin. Erityisesti lehmän lypsäminen oli päivän kohokohta, navetassa käytiin kerta jos toinenkin lypsämässä. Ja vielä kotimatkalla autossa puhuttiin miten maito tulee lehmän tissistä ja maitoa pitää juoda, että luut kasvavat.

DSC_0880

DSC_0908

DSC_0909

DSC_0949

DSC_0941

Aivan porttien vieressä oli pieni lampi, jonka yli sai mennä vetolossilla. Täytyneekö sanoa, että myös tätä kokeiltiin moneen kertaan? Erityisesti Tyllerön mieleen oli keppihepparata ja pieni tuulimylly, joka pyöritti vettä. Pieniä puuveneitä sai laittaa laskemaan kourua myöden alas.

Entäs ne eläimet sitten? No, porteista sisään tullessamme Tyllerö ja Vilperi olivat niin innoissaan, että ensimmäinen kierros mentiin aikas kovalla vauhdilla aitauksesta toiseen. Pallero taas omaan tyylinsä tutustui eläimiin rauhallisemmin. Isommatkin lapset kyllä hetken ihmeteltyään pysähtyivät tutustumaan eläimiin paremmin. Maatilalta löytyi kanoja, kukkoja, ankkoja, sikoja, mikropossuja, villasika, lampaita, hevosia, koiria, pupuja, marsuja, aaseja, vuohia, lintuja, alpakoita… Jokaiselle varmasti jotain. Pallero oli kiinnostunut kanoista, lampaista ja vuohista. Vilperiä ihmetytti mutaa tonkivat possut ja pilkukas hevonen. Myös riikinkukko päätti näyttää lasten iloksi kuka on paikan pomo ja avasi komeat pyrstösulkansa.

DSC_0887

DSC_0896

DSC_0916

DSC_0921

DSC_0902

Toinen alue oli Käpälämäki. Osa eläimistä sijaitsi tällä alueella. Myös Tassuteatteri ja Drakkulan linna ovat täällä. Nämä jäivät meiltä hieman vähemmälle huomiolle. Lapsia ei kiinnostanut juuri alkamassa ollut esitys eikä linnaan saanut mennä alle 5-vuotiaat.

Viimeinen alue on Koiramäen kaupunki. Täällä ovat kahvila, kauppa ja muun muassa Raatihuone. Kahvit ja mehut pysähdyimme juomaan Kahvila von Guggelböössa sekä kiersin läpi Apteekin ja kirjakaupan. Ihan nopeasti vain, sillä kaikenlaista ihanaa ostettavaa olisi löytynyt! Rakennukset ovat upeita, kuten jo alussa totesin, viimeisen päälle tehtyjä. Keskellä katua ihastutti myös vesipumppu, jota piti moneen kertaan käydä pumppaamassa.

DSC_0932

DSC_0936

DSC_0937

Me viihdyimme alueella parisen tuntia, kauemminkin olisi mennyt, jos olisimme katsoneet teatteriesityksen. Suosittelen ehdottomasti kaikille Koiramäen faneille, eläinten ystäville ja lapsenmielisille! Oli todellakin kannattava reissu ja hintansa arvoinen. Kannattaa käydä ihan erikseenkin, jos muu Särkänniemen alue on vielä liian vauhdikasta, kuten meille. Ja Koiramäkihän on auki myös joulun aikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s