Herkullisia sukkia ja lapasia

Mikäs sen sopivampi ajankohta puhua villasukista ja lapasista kuin kesäkuu! Itse käytän kyllä villasukkia ihan ympäri vuoden, varsinkin öisin tämä vilukissa tarvitsee jalan lämmikettä.

Lasten synnyttyä olen kiinnostunut myös käsitöistä, erityisesti kutomisesta ja virkkaamisesta. Olen tehnyt lapsille jos jonkinlaista pipoa, villatakkia ja Tyllerölle mekkojakin. Virkaten olen lähinnä tehnyt täällä blogissakin nähtyjä leluja. Yhden aikuisten villapaidan neuloin jokunen vuosi sitten, mutta siinä oli niin iso työ, että pitäydyn jatkossa nopeissa lasten neuleissa.

DSC_0762

DSC_0763

Viime vuoden lopulla oli Novitan, Pirkan ja Fazerin yhteinen #karkkineule-kilpailu. Sormiani syyhysi osallistua myös tähän kilpailuun, jossa siis tarkoituksena oli kehitellä ihan mikä tahansa käsityö käyttäen inspiraationa Fazerin karkkeja. Minulla ei kuitenkaan ollut aikaa suunnitella saati toteuttaa mitään neuletta, joten jäin kuola valuen odottelemaan kilpailun tuloksia. Ja ihania töitä olikin joukossa, itse en millään olisi yltänyt parempaan.
Novita julkaisee osan näistä töistä ohjeineen, ja näihin ihaniin Ranskanpastilli-sukkiin ihastuin. En ole juurikaan sukkia tehnyt, mutta nämä oli pakko saada itselle. Minulta jopa löytyi kotoa ruskeaa väriä lukuun ottamatta langatkin. Ja täytyneekö sanoa, että juuri ranskanpastillit ovat yksi suosikeistani Fazerin valikoimista.

DSC_0769

DSC_0764

Sukan idea on kuplaneuleessa, jolla saadaan aikaan pastillien näköisiä kuplia. Tämä tekniikka oli itselleni vieras, joten alku meni harjoitellessa. Lopulta kuitenkin sain ihan oikean näköistä neuletta aikaan. Itselleni tämä oli aika hidastekoinen, sillä neljä lankakerää olivat koko ajan solmussa toistensa kanssa. Miten te muut saatte kerät pysymään ojennuksessa? Lisäksi kun aika on rajallinen, saan tehtyä rivin pari kerrallaan ja sitten taas joku tarvitsee äitiä.

DSC_0771

Parisen vuotta sitten, kun innostuin kutomisesta, löysin äitini kaapeista ohjeen jolla mummuni oli tehnyt koko meidän suvulle lapaset vuosikausien ajan. Mummuni oli kova kutomaan, mutta muut suvun naiset eivät niinkään. Kun mummu 13 vuotta sitten kuoli, ei kukaan muu osannut tehdä samanlaisia lapasia eikä ohje kiehtonut heitä niin paljon kuin minua.

DSC_0773

DSC_0776

Otin itseäni niskasta kiinni ja opettelin ohjeen. Aluksi se tuntui vaikealta (ja ensimmäiset lapaset ovat sen näköiset), mutta kun ymmärsin jujun, lapaset valmistuvat hetkessä. Kyseessä on siis ns. konttineule, jossa tehdään kahdella eri värillä ruutuja. Ja kun pääsin vauhtiin, eräänä jouluna melkein jokaisen lahjapaketissa oli konttineuleet. Nyt innostus on jo hieman laantunut, itselleni pitäisi tehdä ensi talveksi uudet, talvitakin kanssa yhteensopivat lapaset.
Viime vuonna tätini kaapista löytyi lapaspari, joka oli jäänyt mummulta kesken. Kukaan ei ollut tehnyt niitä valmiiksi asti. Minä, joka ihailin mummua todella, sain kunnian yrittää. Ja niin minä ylpeänä tein lapaset valmiiksi ajatellen, että mummu katselee ihaillen pilvenreunalta. Tätini sai 12 vuoden odotuksen jälkeen itselleen lapaset.

422279_10151242655208460_1226592528_n

Ja kun #karkkineuleista puhutaan, niin eivätkös nämä musta-valkoiset konttilapaset näytä aivan salmiakeilta? Nam nam!

DSC_0774

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Herkullisia sukkia ja lapasia

  1. Paluuviite: Isovanhemmat | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s