Minä luovutan! Luovutathan sinäkin?

Tänään 14.6. vietetään Maailman verenluovuttajien päivää. Tänä vuonna teemana on ”Thank you for saving my life”.

Oma innostukseni tähän hienoon tapaan auttaa alkoi kuutisen vuotta sitten. Olin sitä mielessäni harkinnut usein, mutta jostain syystä se pelotti todella paljon. Olin kuitenkin luvannut itselleni, että elämäni aikana luovutan sen veren takaisin jonka äitini sai minua synnyttäessään. Lopulta sain kaverin mukaan tueksi ja sille tielle jäin. Jäin koukkuun auttamiseen.

Olen tähän mennessä luovuttanut verta muistaakseni 7 kertaa, viimeksi reilu kuukausi sitten. Määrä voi tuntua vähäiseltä, mutta täytyy muistaa että olen viiden vuoden sisällä ollut raskaana kolme kertaa ja imettänyt yhteensä 2,5 vuotta. Verenluovutusteni määrä ei tietenkään jää tuohon seitsemään, aion luovuttaa niin kauan kun saan ja siihen on mahdollisuus.

Itse luovutus ei vie kauan, jokaiselta varmasti löytyy yksi tunti edes kerran vuodessa. Eikä se satu, kuten luulin. Mitä sitten saat palkaksi luovutuksesta? Hyvän mielen, kahvitarjoilun ja luvan ottaa rennosti loppupäivän. Ehkäpä ostat itsellesi vaikkapa lempijuomaasi, omenamehua tai maustettua kivennäisvettä urakan päätteeksi. Sillä juoda pitää normaalia enemmän sinä päivänä.

Jos kiinnostuit, luovutathan sinäkin! Katso tarkemmat tiedot, luovutuspaikkakunnat ja luovuttajan kriteerit veripalvelun sivuilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s