Kuin toinen koti

Mikä onkaan äideille ja miksei iseillekin melkein yhtä tutuksi tullut paikka kuin koti tai oma piha? Väittäisin, että leikkipuistot. Meillä ainakin niissä käydään ahkerasti, kesällä tietenkin enemmän kuin talvella. Ja vaikka omassa pihassakin riittää puuhaa, aina on kivaa lähteä vaikkapa polkupyöräilemään lähipuistoon.

xx (4)

xx (2)

Meille lähin leikkipuisto on sopivasti pyörämatkan päässä. Sieltä löytyy niin keinut kuin kiipeilyteline ja hiekkalaatikkokin. Puisto sijaitsee aika syrjässä keskellä metsää, joten se on nuorisolle oiva paikka viettää aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Täällä onkin tehty tuhotöitä aika tiuhaan eikä rikki menneitä laitteita ole uusittu. Niin lähtivät pöydät ja tuolit, leikkiauto, karuselli, toinen vauvakeinu ja pyörivä tuoli. Vähän aikaa sitten näytti puiston tulevaisuus ikävälle. En edes tiedä missä meitä seuraavaksi lähin puisto olisi, ei ainakaan kävelymatkan päässä. Onneksi tänne kuitenkin tuotiin uusi kiipeilyteline, joka on tarkoitettu pienemmille lapsille ja puistoa ympäröivää metsää harvennettiin, jotta tulisi enemmän näkyvyyttä kävelytieltä. Jos jonkinlaisiin kirjoituksiin leikkivälineissä on jo totuttu ja katselen hieman varoen kaikkea mitä lapset nappaavat maasta käteensä. Eikä ole aikaakaan kun jynssäsin isoa purkkaa irti kiikun istuinosasta.

DSC_0621

DSC_0606

DSC_0607

Käymme myös jonkin verran keskustan leikkipuistossa. Se on kovin suosittu, siellä on lelut valmiina ja niitä on paljon. Löytyy mopoja, työntökärryjä, paljon hiekkaleluja ja traktoreita, kuormureita ja kaivureita. Puistosta löytyy useita liukumäkiä ja keinuja sekä kiikkuja. On myös leikkimökki ja huvimaja.
Tämä on meille sen verran kaukana, että tänne kuljemme autolla. Otamme yleensä eväät mukaan, joten pystymme olemaan puistossa pidemmän aikaa ja koko reissu tuntuu lapsesta mielenkiintoisemmalta.
Täällä on myös ympäri vuoden arkipäivisin hoitaja, jos haluat jättää lapsen tunniksi leikkimään omien asioittesi ajaksi. Olen tätä harkinnutkin, viimeksi tällä viikolla, kun oli Palleron lääkäriaika. Puisto sijaitsee ihan lääkäriaseman vieressä ja olisi ollut helppoa jättää isommat siksi aikaa sinne leikkimään. Mutta enpäs ollut huomannut sitä, että maksulappuja täytyy käydä ostamassa kaupungintalolta erikseen, maksu ei hoidukaan puistossa. No, täytyy käydä muutama lipuke hakemassa vastaisuuden varalle.

WP_20150515_10_54_22_Pro

WP_20150515_10_58_13_Pro

Lisäksi me käymme viikonloppuisin leikkimässä läheisen päiväkodin pihassa sekä koulun pihalla. Koulun pihassa ei ole kuin hämähäkkiverkko ja yksi iso kiipeilyteline joka on tarkoitettu siis kouluikäisille, mutta siinä se houkutus taitaa ollakin. Sinne melkeinpä jokaisella ohikulkureissulla täytyy pysähtyä hetkeksi.

WP_20150405_002

Yksi hienous, jonka löysin muutama vuosi sitten, on seurakunnan järjestämä kesäkerho. Meidän lähellä se järjestetään aina kesäkuussa kolmen ensimmäisen viikon ajan päivittäin. Kesäkerho järjestetään seurakuntatalon pihalla, säällä kuin säällä. Pyrimme käymään täälläkin aina kun ehdimme. Menemme polkupyöräillen ja tännekin otamme eväät mukaan. Kesäkerhossa saa kahvia, teetä ja mehua, mutta muuten ollaan omilla eväillä. Täällä on grillimahdollisuus, eli makkaroita, nakkeja ym helppoa evästä voi myös lämmitellä.
Kesäkerhossa on silloin tällöin pieni hartaushetki, mutta muuten ohjelmassa on vapaata leikkiä. Paikalla on myös aina askartelumahdollisuus. Joka päivä on uusi askartelu. Tämä tuntuu olevan aika suosittu ja meilläkin lähdetään tänne aina innokkaasti.

DSC_0620

DSC_0616

DSC_0615

DSC_0608

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s