Päivä lasten ehdoilla

Jonkin aikaa sitten blogeissa kiersi haaste, jossa lapset saivat valita vanhemmilleen vaatteet yhdeksi päiväksi. Ajattelin aluksi toteuttavani tämän hauskan haasteen, mutta sitten päätin toteuttaa tämän vähän suuremmin. Torstaina, kun meidän miehet (Vilperi ja isi) lähtivät taas kerran mökille, päätin viettää päivän kuten Tyllerö haluaa. Tyllerö kuitenkin on vasta 3-vuotias, joten hän ei välttämättä osannut ottaa kaikkea iloa irti päivästä kuten Vilperi olisi tehnyt. Mutta kivaa meillä oli!

Näin päivämme sujui:

Kun miehet aamulla lähtivät, olimme vielä yöpuvuissa. Joten Tyllerön ensimmäinen tehtävä oli valita meille kaikille kolmelle vaatteet. Hän valitsikin ihan hyvin, tosin lasten vaatteet ainakin meillä ovat sellaisia, että sopivat melkein miten vain yhteen. Tai en ainakaan itse ole stressannut siitä sopisiko joku tietty paita housujen kanssa. Valintaa helpotti myös se, että puolet vaatteista odotti pesua tai silitystä. Omia vaatteitani hieman pelkäsin, mutta eikös vain olekin ihan fiksu asu minulla? Muuten ihan jees valinta, mutta farkut alkavat olla jo aika vanhat ja kuluneet. Neuleen alla Pate Mustajärven-fanipaita. Tyllerö valitsi minulle myös alusvaatteet, mutta niistä nyt en viitsinyt laittaa kuvaa tänne.

DSC_0567

DSC_0585

DSC_0568

DSC_0574

DSC_0584

DSC_0581

Tämän jälkeen lähdimme käymään autolla puutarhakaupassa (tämä oli kylläkin äidin idea). Tyllerö halusi istua autossa Vilperin istuimessa ja tämä sopi äidille vallan hyvin. Koska netistä löytynyt kaupan aukioloaika ei vastannutkaan todellisuutta, emme jääneet pihaan odottelemaan kaupan aukeamista. Sen sijaan ajelimme kaupungilla hetken aikaa ympyrää, koska Tyllerö halusi etsiä toista kauppaa joka olisi auki. Todellisuudessa hän olisi halunnut mennä johonkin kaupan leikkipaikkaan, mutta en oikein saanut selville mihin. Sain suostuteltua kotiin lähdön muutaman kierroksen jälkeen. Päivä oli alkanut aurinkoisena ja pihaan ajettuamme olisimme voineet jäädä ulos leikkimään. Lasten vaatetus ei kuitenkaan ollut sopiva ulkoiluun, sain ”huijattua” Tyllerön sisälle.

Ennen ruokaa ehdimme koota useita palapelejä (Jopa 60 palan palapelejä kivuttomasti kokoava Tyllerö halusi kuitenkin aloittaa nuppipalapeleistä), leikkiä pikkuautoilla ja rakennella puupalikoista erilaisia rakennelmia. Ruokailun koittaessa kyselin Tylleröltä mitä hän haluaisi syödä. Olin jo aamulla kysellyt ruokatoiveita valmiiksi ja silloin lautaselle olisi laitettu pullaa. Nyt kuitenkin pulla oli unohdettu ja hän valitsi kaapista mustikkaviilin, jonka söi kätevästi veitsen avulla. Me Palleron kanssa söimme eilistä porkkanasosekeittoa.

DSC_0587

DSC_0590

DSC_0589

Ruoan jälkeen laitoin Palleron nukkumaan ja innolla odotin mitä seuraavaksi olisi ohjelmassa. Tyllerö alkoi leikkiä omassa rauhassaan nukeilla. Hän puki niitä ja laittoi yksitellen nallet ja vauvat nukkumaan. Kun kaikki vauvat oli saatu unille, kiipesi hän heidän viereensä. Uni ei kuitenkaan tullut silmään ja aloimme yhdessä katsella Shrek-elokuvaa, tämäkin siis Tyllerön valitsema. Ei mennyt kuin tovi ja tyttö oli unessa. Annoin hänen nukkua reilun tunnin verran, kunnes aloin herätellä välipalalle. Söimme banaanit ja sen jälkeen suuntasimme ulos.

DSC_0592

DSC_0593

Tyllerö halusi lähteä pyörällä leikkipuistoon, ei omallaan vaan Vilperin pyörällä. Vietimmekin leikkien aika kauan, kunnes aloin ehdotella kotiin lähtöä. Tyllerö keräsi puiston ympäriltä ison kasan keppejä muistoksi. Ne piti ehdottomasti säilyttää ja liimata kotona hänen huoneensa seinään. Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi hieman puuttua Tyllerön päivään enkä suostunut pyyntöön 🙂 Onneksi vaatimus oli jo kotona unohdettu. Myöskään illan ruokatoive ei aivan onnistunut kuten Tyllerö olisi halunnut. Makaronilaatikkoa olisi tarvittu, mutta sen tekemiseen ei ollut aikaa. Teimme kuitenkin jauhelihakastiketta ja makaronia, se maistui hyvin kaikille.

DSC_0634

DSC_0595

DSC_0604

DSC_0602

DSC_0613

DSC_0617

DSC_0619

Tässä välissä äiti teki hieman kotitöitä ja lapset leikkivät yhdessä legoilla sekä saivat ihan kohtuu mukavan sotkun aikaan. Äiti katseli sivusilmällä Emmerdalen ja sen jälkeen alkoikin olla jo iltatoimien aika. Menimme suihkuun ja Tyllerön pyynnöstä lotrasimme vaahtokylvyssä pidemmän kaavan mukaan. Iltapalaksi Tyllerö valitsi jogurtin, joka tuli syötyä reippaasti. Iltasaduksi luimme tarinan Rumpali-pupusta, jonka jälkeen molemmat lapset nukahtivat omiin sänkyihinsä.

Meillä oli kiva päivä eivätkä Tyllerön vaatimukset olleet kovin kummoisia, vain yhdessä oloa ja leikkimistä. Tekemättä jäi kuitenkin kakku, jonka Tyllerö olisi halunnut leipoa isille. Ajattelin kuitenkin että eipä siitä paljon jäisi syömistä, isi kun tulee kotiin vasta sunnuntaina. Voisin toteuttaa tämän myös Vilperin kanssa jossain vaiheessa. Luulen, että silloin en pääse aivan näin helpolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s