Alkuvuosi täynnä korvavaivoja

No niin, mitä sitä salailemaan. Meidän perheen koko alkuvuosi on ollut yhtä korvalääkärissä käymistä ja astetta vakavampia tulehduksia. Kirjoitan tästä siksi, että joku muu voi saada apua samanlaiseen tilanteeseen.

WP_20150427_001

Tähän kohtaan totean heti, että ONNEKSI on ne vakuutukset. Se on tehnyt tästäkin rumbasta paljon siedettävämmän ja nopeammin etenevän.

Nämä meidän poikaset ovat sairastelleet, Vilperi ja Pallero siis. Kuten varmaan muistatte, Palleron korvat putkitettiin juuri ennen joulua pitkään jatkuneiden välikorvantulehdusten ja liimakorvan takia. Jonkin aikaa menikin hyvin, mutta kuuden viikon jälkeen tuli ensimmäinen korvatulehdus putkitusten jälkeen. Sen jälkeen Pallerolla on ollut melkeinpä koko ajan pientä nuhaa ja köhää. Kolme viikkoa sitten pitkään jatkuneen nuhan seurauksena epäilin taas uutta korvatulehdusta, mutta korvista ei valunut mitään ulos (Siis putkitetuista korvistahan märkä valuu ulos ja näin voidaan helposti kotonakin todeta tulehdus). Yhden sunnuntaipäivän Pallero huusi suoraa kurkkua koko aamupäivän, piteli korviaan ja oli todella kipeän oloinen, niinpä päätin viedä hänet lääkäriin varmuuden vuoksi. Kyllä äiti lapsensa tuntee, tulehdusta oli jo korvissa ja toinen putki oli jo mennyt tukkoon. Viime viikolla korvat vieläkin vaivasivat ja hetkeksi talttunut nuha jatkui uudelleen. Nyt saimme lähetteen kitarisaleikkaukseen. Leikkaus tehtiin tämän viikon tiistaina. Kitarisat olivat tulehtuneet ja limaiset, joten ihan aiheellinen leikkaus oli. Toivottavasti tämä nyt auttaisi Palleroa.

WP_20150505_14_18_42_Pro

Olemme käyneet yksityisessä Lääkäriasema Mehiläisessä ja palvelu on ollut loistavaa. Olemme käyneet samalla korvalääkärillä, joka hoitaa sekä Palleroa että Vilperiä. Lisäksi leikkaus tehtiin Mehiläisen omassa sairaalassa Helsingin Töölössä, sama korvalääkäri oli myös leikkaava lääkäri ja ajan sai viikon päähän. Ei siis kuukausien odottelua leikkausjonoissa. Pallero oli leikkauksesta herätessään kiukkuinen kuin ampiainen (tai Mehiläinen, heh heh) ja aivan pökkerössä ainakin tunnin. Osasin kyllä varautua tähän, sillä putkituksen jälkeen oli samanlaista. Hieman mehua hän suostui juomaan, mutta muuten käännettiin ja väännettiin sylissä ja itkettiin. Onhan se tietenkin vähän pöhkö olo päässä pienellä. Illalla maistui jo ruokakin ja yöunien jälkeen aamulla oli ihan rauhallisen oloinen poika.

Tässäkin tietenkin on ollut kestämistä ja vaikka nyt Palleron yöunet ovat olleet suht hyviä, on tämä Palleron sairastelu vielä ollut ihan ”normaalia”. Vilperi taas on aiheuttanut jo hieman enemmän huolta ja murhetta äidille ja koko perheelle.

Vilperillä on neljän ensimmäisen ikävuotensa aikana ollut vain muutama välikorvantulehdus ja muutenkin hän on ollut suhteellisen terve. Viime vuoden aikana hänellä alkoi kuitenkin erittyä voimakasta ja jämähtävää korvavaikkua. Käytimme kaikkia mahdollisia apteekin ja lääkärin määräämiä suihkeita, mutta vaikkua vain kertyi. Loppuvuotta kohden kävimme kuukauden välein lääkärissä puhdistamassa korvia. Sitten tämän vuoden tammikuussa hänelle tuli yllättäen todella kovaa korvakipua. Koko ulkokorva oli kipeä eikä Vilperi pystynyt nukkumaan tyynyä vasten sekä paidan pois ottaminenkin sattui niin, että poika vain itki. Korviin ei voinut koskea lainkaan. Korvat olivat täynnä valkoista ainetta, joka ei ollut korvavahaa. Lääkärissä hänellä todettiin lapsilla erittäin harvinainen korvakäytävän tulehdus, vieläpä erittäin pahana. Lisäksi hänellä oli kurkussa jatkuvaa limavanaa. Viikon välein kävimme lääkärissä puhdistamassa korvia ja lääkärissä laitettiin jotain lääkettä suoraan korvaan (en nyt muista mitä). Näin mentiin kuukausi eikä tulehdus alkanut parantumaan ollenkaan. Koko ajan tiedostimme, että jos tulehdus ei ota parantuakseen, täytyy lähteä korvapoliklinikalle tutkimuksiin. Muutama kuukausi siinä meni tippoja korviin tiputellen ja lääkärissä käyden, korvat paranivat ja sitten taas pahenivat sekä korviin erittyi koko ajan valkoista ainetta. Lopulta päädyimme kitarisaleikkaukseen maaliskuussa. Leikkaus tehtiin myös Töölössä ja Vilperi ei ollut moksiskaan koko leikkauksesta. Oli vain tyytyväinen, kun sai syödä paljon jäätelöä. Kitarisat olivat erittäin suuret ja tulehtuneet. Tämäkin siis aiheellinen leikkaus. Kaksi kuukautta meni hyvin ja välitarkastuksessa todettiin korvat puhtaiksi….

WP_20150310_014

Sitten ennen vappua huomasimme taas möhnän alkavan kertyä korvaan. Lisäksi nyt oli märkäisää vuotoa ja punoitusta korvalehdillä. Nyt lääkäri pisti heti kiireellisen lähetteen korvapolille, jonne pääsimmekin kahden päivän varoitusajalla! Huippua toimintaa Meilahdessa. Täällä olimme siis tämän viikon keskiviikkona. (Hui hai, tiistaina olimme Palleron kitarisaleikkauksessa Helsingissä ja seuraavana päivänä korvapolilla Helsingissä). Lääkäri teki alustavia tutkimuksia, otti näytteitä ja määräsi verikokeita ym. Viikon päästä menemme kuulemaan jatkosta. Tuli todella positiivinen mieli ja Vilperin asia otettiin heti vakavasti ja tutkitaan laajasti mistä voisi olla kyse. Koska mukana on myös korvakäytävän hilseilyä, punoitusta ym, myös ihotautilääkäri on mukana tutkimuksissa. Toivottavasti tähänkin asiaan saadaan vastauksia ja poika hoidettua kuntoon.

Olen kyllä Vilperin korvien takia öisin murehtinut. Olemme huomanneet, että Vilperin kuulo on heikentynyt jonkin verran. Vielä ei tiedetä onko se pysyvää vai johtuuko se vain siitä, että korvat ovat koko ajan täynnä eritettä. Vilperi itse on ollut aivan huippureipas poika! Joka ikinen kerta kun korvia on putsattu tai tutkittu, istuu hän kiltisti sylissä aivan paikallaan. Kun tulehdus oli pahimmillaan, lääkäri ihmetteli poikaa. Korvakäytävän tulehdus kun voi olla niin kipeä, että aikuisetkin miehet itkevät. Kaikesta huolimatta jaksan olla kiitollinen siitä, että mitään tämän vakavampaa meillä ei ole.

Että tällaista kuuluu meille, silti arki jatkuu ja lapsillakin alkaa vajaan kuukauden päästä kesäloma!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Alkuvuosi täynnä korvavaivoja

  1. Paluuviite: Mitä on olla äiti? | Kolme pientä porsasta

  2. Paluuviite: Vastauksia Vilperin korvaongelmiin | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s