Kevättä

WP_20150408_001

DSC_0438

WP_20150423_003

Vaikka maaliskuussa olikin jo lämpimiä ilmoja ja pääsimme jo aloittelemaan haravointia, kyllä huhtikuu toi kevään tullessaan. Ilmat vaihtelivat lämpimistä ja aurinkoisista päivistä tuulisiin ja kylmiin räntäsateisiin päiviin. Olemme viettäneet lasten kanssa paljon aikaa ulkona. Meillä on kaivettu hiekkalelut, mopot ja potkulaudat esiin ja ensimmäiset saippuakuplatkin on jo puhalleltu.
Meidän pihassa saadaan aikaan uskomattomia luonnon löytöjä ja löytyypä pihan perältä oma jännittävä paikka työmies-Vilperille. Hän saa kaivaa maata ja kaadetun puun juuria yhdessä kohdassa ja siellä onkin kuokka viuhunut kovin. Tyllerö rakastaa keinumista ja Pallero taas touhuaa muiden perässä minkä ehtii. Meille on otettu lemmikeiksi niin muurahaisia kuin kastematojakin. Näitä on syötetty ja juotettu, tosin aika kovin ottein. On syöty jo ensimmäiset eväät ulkona ja makkaratkin on jo ehditty paistaa.
Mies on touhunnut marjapensaiden kanssa ja istutimme vielä muutamia uusia vadelmia vanhojen seuraksi. Kohta päästään jo istuttamaan herneitä. Minä olen haravoinut ja siistinyt meidän 2200neliön tonttimme. Olemme käyneet lasten kanssa urheilukentällä, uimassa ja leikkipuistoissa. Pyöräilemässä on käyty jo moneen kertaan. Liikuttu on siis paljon.

WP_20150318_003

WP_20150403_001

WP_20150405_001

WP_20150425_003

Huhtikuussa olemme siis olleet ulkona paljon ja mitä lämpimimmiksi ilmat tulevat, sitä enemmän ulkona ollaan. Muistatteko miten kerroin uusista ulkoiluvaatteistani? Nyt ne ovat olleet minulla koko ajan käytössä, säässä kuin säässä. Olen todella ihastunut vaatteisiini! Housut on kiva pukea päälle, kun ne istuvat hyvin. Vanhat housut jäivät helposti roikkumaan naulakkoon ja lähdin ulos farkuissa, jolloin automaattisesti palelin. Nyt housuja on tullut käytettyä paljon. Takki taas on minulla jokapäiväisessä käytössä. Kaupassa, leikkipuistossa ja arjen askareissa. Parhaimmillaan vaatteet ovat olleet juuri nyt, kun säät ovat jo plussan puolella, mutta lämpötila ei vielä nouse yli 15 asteen. Kaiken lisäksi, Elvis-koiramme vietti meillä pari-kolme viikkoa, joten Elviksen kanssa tuli ulkoiltua reippaammin, myös räntäsateissa. Joten täytyy kyllä antaa peukku Erätukun softshell-vaatteille. Ne ovat olleet ainakin tämän äidin pelastus näissä vaihtelevissa sääolosuhteissa. Eipä kyllä ole tarvinnut mietti omaa pukeutumista yhtään sen enempää kuin napata vaatteet naulakosta päälle!

WP_20150503_10_07_37_Pro

Huhtikuussa vietimme myös Tyllerön syntymäpäiviä sekä olemme lasten kanssa leiponeet ja askarrelleet paljon. Myös kaikki uudet, Tyllerön syntymäpäivälahjat ovat olleet paljon käytössä. Palapelejä on koottu melkein joka ilta. Nyt Tyllerö on myös erityisesti kiinnostunut omista vauvanukeistaan ja Palleron hoitamisesta. Pusuja annetaan koko ajan ja Palleroa pitäisi saada pukea ja syöttää. Erityisesti Elvis-koiran hoitaminen oli Tyllerölle mieleen.

WP_20150413_006

WP_20150424_003

WP_20150503_10_06_51_Pro

Pallerosta on kuoriutunut hassutteleva taapero. Hän seuraa kaikissa asioissa isompia, leikkii legoilla ja junilla sekä on kiinnostunut edelleen kirjoista. Innolla odotan hänen oman luonteensa esiinpuhkeamista, edelleen hän on varautuneempi ja herkempi kuin isommat, mutta luonnettakin jo löytyy.

WP_20150503_19_27_18_Pro

Huhtikuussa kävin myös pitkästä aikaa verenluovutuksessa. Edellisestä kerrasta olikin jo kulunut aikaa reilusti yli kaksi vuotta!

WP_20150424_012

Vapun viettohan meillä alkoi jo torstaina, kun lapset viettivät päiväkodissa vappunaamiaisia. Päiväkoti kuhisi pellejä, palomiehiä, merirosvoja ja prinsessoja. Heillä oli ollut kiva päivä ja Vilperi oli voittanut astronauttiasullaan paras puku-kilpailun! Hän oli niin ylpeänä voitostaan. (Ja kyllähän se äidinkin mieltä kohotti!) Illan vietimme kotona ja seuraavana aamuna lähdimme mummuloihin. Me poikkesimme matkalla Lempäälään, josta nappasimme kyläilemässä olleen mummun matkaamme. Tarkoitus oli jatkaa heti matkaa, mutta Lempäälän seurakunta järjesti vapputapahtuman, joka oli lapsille suunnattu, joten pysähdyimme sinne.
Tapahtumassa oli vaikka ja mitä. Ensin kiersimme alueen läpi tutkien mitä on tarjolla. Tyllerö oli kovin kiinnostunut poniratsastuksesta, mutta ei halunnut itse lähteä ratsaille. Me tyydyimme ihailemaan poneja kauempaa. Myös paikalliset laamat oli tuotu pienten lasten ihailtaviksi. Näitäkin Tyllerö aluksi arasteli, mutta kun yhdessä menimme silittelemään ja syöttämään korppuja, uskalsi hän jo itsekin silitellä pehmeitä turkkeja. Kokeilimme myös keppihevosesterataa. Tässä juoksimme Tyllerön kanssa yhdessä kierroksen. Paikalla oli, kuten varmaan kaikissa tapahtumissa, arvontaa. Annoimme Tyllerön valita arvat (3 kpl) ja jotenkin hänellä oli sellaiset taikasormet, että kaikista hienoista palkinnoista hän lunasti kolme karkkipalkintoa!
Kun perinteiset makkarat ja munkit oli saatu syötyä parempiin suihin kävimme katsomassa Pekka-pellen esitystä. Kovin tarkkaavaisesti sekä Tyllerö että Pallero katsoivat hauskan esityksen alusta loppuun asti. Kun muut lapset hekottivat hauskalle pellelle, meidän lapset tuijottivat totisina esitystä. Jälkeenpäin Tyllerö kyllä kertoi miten hauska esitys oli ollut. Paikalla olisi ollut myös taikuri, mutta tähän emme enää jaksaneet mennä. Vielä lopuksi Tyllerö sai valaan kuvan käteen ja ongittua pienen paketin merestä (tämäkin karkkipalkinto).

WP_20150501_10_50_23_Pro

WP_20150501_11_21_55_Pro

WP_20150501_12_00_19_Pro

Mutta ei huhtikuu pelkkää iloa ole ollut. Olemme joutuneet käymään molempien poikien kanssa lääkärissä usein. Lääkäriasema Mehiläinen on tullut tutuksi meille. Tästä voin kertoa myöhemmin lisää, kunhan hoitolinjaukset selviävät meille.

Mitäs teille kuuluu ja mitä odotatte toukokuulta?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s