Äitienpäivälahjoja ja -kortteja

Kun vapun juhlinnasta on selvitty, onkin jo äitienpäivä ovella. Tässä muutamia vinkkejä lahjoihin ja kortteihin eli siis miten meillä tehtiin. Tänä vuonna mummut saavat äitienpäiväkorttinsa ja -lahjansa jo viikon etukäteen, sillä vietämme vapun mummuloissa ja äitienpäivän taasen kotosalla. Joten voinkin aivan hyvin paljastaa omat vinkkini helppoon lahjaan ja korttiin, sillä mummut ovat nämä jo saaneet.

Alunperin tarkoitus oli keksiä jotain ”hienompaa” lahjaa mummuille, mutta toisaalta, mikäs sen kivempaa kuin lasten itse tekemät lahjat. Sain päähäni idean taikataikinasta tehdyistä kaulakoruista. Lapset saivat muovailla korun helmet, jotka sitten sormiväreillä maalasimme. Aika nopeaa ja suht siistiä puuhaa. Mies nauroi näille maha kippurassa, mutta omasta mielestäni näistä tuli hienot. Tarkoitus ei siis tosiaankaan ole, että näitä Linnan Juhlissa pidetään, vaan se ajatus.

DSC_0527

DSC_0523

Tee taikataikinaa. Aineet taikinnan löytyvät melkeinpä kaikilta kotoa. Ohjeen löydät esimerkiksi täältä. Muovaile sopivia osia koruun, meillä lapset pyörittelivät palloja ym. Näihin menee hyvin vähän taikinaa (teimme vieläpä puolikkaan annoksen), joten lopusta taikinasta lapset muovailivat omiaan. Tyllerö teki pullan ja Vilperi auton. Tee palloihin tarpeeksi isot reiät esimerkiksi hammastikuilla. Paista uunissa ja anna jäähtyä. Me maalasimme korut lopuksi sormiväreillä ja minä pujottelin naruun. Toisesta tuli kaulakoru ja toisesta hieman lyhempi, olkoon se vaikka rannekoru.

DSC_0504

DSC_0511

DSC_0514

DSC_0517

Kortteiksi teimme sormivärikukat. Nämäkin todella yksinkertaisia tehdä. Tällä kertaa jätin Palleron ”kukkasen” kasvamaan ensi vuoteen enkä alkanut hänen käsiään suttaamaan. Kortti tehdään näin: maalaa lapsen käsi vihreällä värillä ja paina paperille. Maalaa muilla väreillä kukat oksiin. Anna kuivua ja askartele pahvista/paperista tms. kukkaruukku. Itse kirjoitin vielä ruukkuihin kyltit kumman lapsen kukkanen on kyseessä. Jos tekisi vain yhden kukan, kylttiin voisi vaikkapa kirjoittaa Mummulle! Kuten kuvasta näkyy, paperi on kaksipuoleinen. Toisella puolella on kukkakuvio, mutta paperi voisi hyvin olla vaikkapa värillinen tai valkoinen, jolloin toiselle puolelle voisi kirjoittaa oman runon tai toivotuksen äidille/mummulle.

DSC_0500

DSC_0503

DSC_0502

Teimme samanlaiset kukkakortit myös päiväkodin tädeille. He saavat korttinsa kevätjuhlassa.

Lisäksi halusin muistaa omaa äitiäni jotenkin. Tein hänelle itse mustikka-pähkinäsuklaata. Näistä ei valitettavasti ole kuvia, mutta ohje on suoraan täältä. Täytyihän niitä itsekin maistaa ja mielettömän hyviä tuli.

Mitäs tykkäsitte? Luuletteko että mummut tykkäävät?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s