3-vuotiaan synttärit

DSC_0374

Tosiaan, kuten olen jo moneen otteeseen maininnut, Tyllerön 3-vuotissynttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna.
Päiväkodissa oli juhlittu jo torstaina, perjantaina, oikeana synttäripäivänä ”juhlittiin” perheen kesken ja osa vieraistakin saapui meille jo perjantaina. Itse juhlat olivat sitten lauantaina. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tyllerö ymmärsi, että häntä juhlitaan, hän saa lahjoja ja hän saa puhaltaa kynttilät kakusta. Erityisesti synttärikortit olivat Tyllerölle tärkeitä ja niiden kanssa käytiin lenkillä, syötiin ja mentiin nukkumaan.
Itse en stressannut juhlista. Olen ehkä jo vuosien varrella oppinut tekemään asioita etukäteen, aikatauluttamaan tekemisiäni enkä stressaannu vaikka joku asia jäisi tekemättä. (Enkä aloita siivousta keittiön kaapeista, johon vieraat eivät katsele.) Niinpä esimerkiksi perjantaina, vaikka oli lasten kotipäivä, sain tehtyä suurimman osan tarjoiluista ja lauantaina olikin vain edessä siivous ja koristelut.

DSC_0343 (2)

DSC_0345 (2)

Me ostimme Tyllerölle lahjaksi nukkekodin. Osa kalusteista vielä puuttuu, koska olin liian myöhään liikkeellä, kun niitä ennen joulua Lidlissä myytiin. Parhaimmat kalusteet olivat jo loppuneet, kun saavuin paikalle. Onneksi näitä myydään joka vuosi, joten seuraavalla kerralla olen paikalla etunenässä. Nukkekoti kelpaa toistaiseksi tällaisenaan ja Barbie-vauvat siellä ovat leikkineet.

DSC_0345

Tein päiväkotiin tarjottavaksi Rocky Road-suklaaherkkuja, joihin laitoin keksimuruja ja vaahtokarkkeja. En uskaltanut laittaa pähkinöitä, sillä en tiennyt onko päiväkodissa allergisia. Näihinhän voisi lisäksi laittaa rusinoita, muroja, kuivattuja hedelmiä, karkkeja tai melkein mitä vain mieleen juolahtaa. Olivat todella helppoja tehdä ja erittäin hyviä (kyllä, taisin maistaa itsekin muutaman). Tietysti suklaa ei ole paras mahdollinen herkku päiväkotiin, mutta palat olivat aika pieniä, jolloin suttuakaan ei tule paljon.

DSC_0389

DSC_0365

DSC_0358

DSC_0385

Juhliin leivoin tällä kertaa aika simppeleitä tarjottavia. Yritän joka kerta keksiä jotain uutta, joten tänä vuonna en tehnyt voileipäkakkua, vaan suolaisia tuulihattuja. En ole koskaan aiemmin tehnyt tuulihattuja, joten tein nämä jo alkuviikosta varmuuden vuoksi ja pakastin välillä. Nehän onnistuivat vallan hyvin. Täytteeksi tein kinkku-tuorejuustotäytteen. Lisäksi leivoin jauhelihapiirakan. Kakkuna oli herkullinen suklaa-vadelmakakku. Ohjeen siihen löysin täältä. Oma kakkuni ei näytä yhtään niin sileältä kuin alkuperäinen (enkä edes yrittänytkään saada siitä täydellistä), mutta maku oli hyvä. Päälle taiteilin Kick-patukoista Minnin hiiren sekä sokerimassasta rusetin. Kyllä kelpasi Tyllerölle. Pohjaa muutin sen verran, että tein siitä gluteenittoman version käyttäen pähkinöitä.

DSC_0368

DSC_0367

DSC_0361

DSC_0371

Lapsille oli tarjolla suolasnacksejä, karkkia, kuorrutettuja vaahtokarkkeja, keksiä ja jäätelöä. Kuorrutin vaahtokarkit samalla Kick-patukalla, mutta en onnistunut niissä täydellisesti. Kuorrutus jäi hieman tahmeaksi. Keksit koristelin sydämillä, jotka asetin rusetin muotoon. Yritin viikkoja keksiä näihin Minni Hiiren korvia, mutta kun en löytänyt sopivan ohuita karkkeja/suklaata, luovuin ajatuksesta. Jäätelön pyöritin palloksi ja samalla periaatteella koristelin ne korvin ja rusetein. Ainakin tuli todistettua, että jäätelökioskille minusta ei ihan heti olisi töihin.

DSC_0347

DSC_0350

Koristelin pillimehut teeman mukaisesti. Käytin itseltäni löytyneitä vaaleanpunaisia papereita, jotka liimasin pillimehujen ympäri. Koristeeksi liimasin Minni Hiiret. Pöytään tein viime hetkellä koristeen, johon käytin ylijääneet päät. Liimasin kertakäyttömukiin samaa pinkkiä paperia, liimasin päät pilleihin kiinni ja asettelin ne kauniisti mukiin.

DSC_0397

DSC_0381

Lapset tykkäsivät järjestämästäni ”Minnille rusetti”-leikistä. Tässä kuvassa Tyllerön taidonnäyte. Isommat lapset leikkivät silmät suljettuina. Kaikki tykkäsivät myös korvista, jotka saivat palkinnoksi. Muuten ajattelin, että vielä omatoiminen leikkiminen saa riittää. Ehkä sitten kaverisynttäreille täytyy jo keksiä muutakin ohjelmaa. Toisessa kuvassa Vilperi S-serkun kanssa leikkimässä kekseillä ja donitseilla, jotka tein Tyllerölle.

DSC_0399

Tyllerö sai paljon ihania lahjoja. Palapelejä, sormivärejä, muovailuvahaa, Hama-helmiä sekä vaatteita, pinnejä ym. Kaikki tarpeellisia ja varmasti käyttöön tulevia!

DSC_0405

Juhlat olivat menestys ja todella ihanaa, että niin moni pitkämatkalainenkin oli lähtenyt juhlimaan! Tyllerö nautti juhlistaan kovasti ja illalla olikin väsynyt, mutta onnellinen 3-vuotias! Kiitos kaikille juhlijoille.

Mitä te rakkaat lukijat tykkäsitte Tyllerön Minni Hiiri-juhlista? Seuraavat juhlat ovatkin vasta lokakuussa, kun Vilperi täyttää 5 vuotta. Silloin uusi teema.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”3-vuotiaan synttärit

  1. Paluuviite: Mennyt vuosi | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s