Tyllerö, rakas tyttäreni

WP_20141101_004

Sinä, rakas tyttäreni täytät jo kolme vuotta! Ei ole kauankaan kun synnyit pienenä, tummahiuksisena vauvana. Tulit vauhdilla maailmaan ja vauhtia riittää elämässäsi vieläkin. Synnyit keskelle suuria murheita ja kriisejä tuoden aurinkoa ja iloa elämäämme. Näen sinussa itseni; olet sisukas luonne, utelias ja määrätietoinen. Iloinen. Isältäsi olet perinyt voimakkaan tahtosi ja äkkipikaisuutesi. Suutut nopeasti, mutta myös lepyt nopeasti. Isältäsi olet perinyt myös seurallisuuden, etkä turhia kainostele. Olet valloittanut meidän kaikkien sydämen, mutta erityisesti isäsi. Olet isän pikku tyttö.
Olet ollut jo pienestä pitäen omatoiminen tyttö, osaat tehdä itse ja haluat tehdä asiat itse. Rakastat kenkiä, mutta vihaat hiusten harjausta ja ponnareita. Rakastat tyllihameita, mutta rämpisit ne päällä kuralammikoissa ja hiekkakasoissa. Rakastat nukkeja ja hoivaatkin omaa Jonne-vauvaasi, mutta ajelet myös sujuvasti autoilla ja junilla. Olet touhukas, mutta kaipaat myös syliä ja hellittelyä. Rakastat sitä, että selkääsi rapsutetaan iltaisin.

DSC_0515
DSC_0518

Muistellaan vielä hetki syntymääsi. Tässä synnytyskertomuksesi äidin kertomana.
Äitini oli tullut meille viikonloppuna lapsenvahdiksi. Vilperi syntyi raskausviikolla 39+0 ja olimme varautuneet, että Tyllerö voisi tulla myös etuajassa.
Vielä yhdeksän aikaan maanantai-iltana kaikki oli ok, mitään tuntemuksia ei ollut. Puoli kymmeneltä alkoi lapsivettä lorahdella ja sitä tulikin sitten puolisen tuntia melkein koko ajan. Tämä vaihe on mielestäni kaikista jännittävin. Tiedät, että nyt se synnytys käynnistyy ja pientä jännitystä on ilmassa. Pidän tiedon hetken itselläni ja sitten menen huikkaamaan miehelle joka on suihkussa, että taitaapa yöllä tulla lähtö. Kymmeneltä alkoivat supistukset. Ensin tosi harvakseltaan ja ajattelinkin, että taitaa tulla pidempi synnytys kuin Vilperillä. Vilperin synnytyksen kokonaiskesto oli siis 6,5 tuntia. Pari tuntia siinä laskin supistuksia, ja vieläkin tulivat mielestäni harvakseltaan ja olivat lyhyet. Eivätkä edes olleet kivuliaat. Mies ei saanut unta ja hän nousi kahdeltatoista syömään. Sitten minäkin totesin, että kerään loputkin tavarat kassiin ja herättelen äitiä. Hän ihmettelee unenpöperössä, että mitä me keskellä yötä hereillä teemme. Sitten alkoi jo supistukset tulla vähän tiheämmin ja mies sanoi, että nyt lähdetään. Minä vielä epäröin, että soitettaisko kuitenkin sinne sairaalaan. Ei soitettu, vaan lähdettiin matkaan.

DSC_0524
DSC_0532

Matkan aikana (10 min) supistukset alkoivat tihentyä huomattavasti ja sairaalaan tullessa tulivat jo aika tiheään. En ollut vieläkään yhtään kipeä. Sairaalassa olimme kello 00.35 ja lapsiveden menosta oli 3 tuntia.
Kätilö tutki minut ja kohdunsuu oli auki 5-6cm ja lapsen pää oli jo hyvin matalalla. Mentiin suoraan synnytyssaliin ja sain heti ilokaasua, joka auttoikin hyvin. Supistuksia tuli jo niin tiheään, että ei paljon väliä ollut. Hyvä kun ehdin lasillisen vettä hörpätä välissä. Kätilö totesi heti touhujani katseltuaan, että hän alkaa laittaakin näitä tavaroita heti valmiiksi ja neuvoi samalla miestä ja huuteli minulle ohjeita siinä välissä.
Kello 01.00 alkoi ponnistuttamaan ihan hirveästi, mutta en saanut ponnistaa, vaan muutama supistus odoteltiin vielä. 01.05 sain alkaa ponnistamaan ja kahdella supistuksella Tyllerö syntyi kello 01.08 raskausviikolla 39+1. Pieni tyttö, 2860g ja 47cm, päänympärys 34cm. Virkeä tyttö, täydet pisteet 10/10.

DSC_0594

Minä olin ilokaasusta vähän muissa maailmoissa ja keskittynyt supistuksiin, että en oikein tajunnut ajankulua. Kun kätilöt sanoivat syntymäajan, minun piti moneen kertaan laskea, että tosiaanko koko synnytys kesti 3,5 tuntia ja sairaalassa ehdittiin olla huikeat 35 minuuttia. Jos paikkakunnallamme ei olisi synnytyssairaalaa, olisi Tyllerö syntynyt moottoritielle. Jotenkin ne supistukset vaan yhtäkkiä tihenivät niin kovin ja kaikki tapahtui silmänräpäyksessä. En kyllä mielestäni lähtenyt mitenkään väärään aikaan sairaalaan. Kuinkahan nopea seuraava synnytys olisi, jos sellaista tulisi? Sen voit lukea täältä.
Toiveenani oli saada synnyttää mahdollisimman luomusti, ponnistaa seisten ja saada syliini ihana, terve prinsessa. Ja näin kävi. ❤

DSC_0570
DSC_0590

Oikein aurinkoista 3-vuotissyntymäpäivää sinulle! Olet jo iso tyttö, mutta silti vielä niin pieni.

DSC_1030

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Tyllerö, rakas tyttäreni

  1. Paluuviite: Meidän viskari | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s