Uudet ulkoiluvaatteet äidille

*Tämä blogiteksti on toteutettu yhteistyössä Erätukun kanssa.*

DSC_0314

DSC_0321

DSC_0326

Jonkin aikaa sitten minuun otettiin yhteyttä Erätukusta ja ehdotettiin yhteistyötä heidän kanssaan. Minulla, kuten aivan varmasti monella muullakin kotiäidillä on se ongelma, että kierrän kauppojen lastenvaateosastot joka ikinen kerta ja etsin lapsille sopivia vaatteita. Itselleni ostan harvoin mitään ja jos jotain ostankin, nappaan sen mukaani sitä sovittamatta. Käytän kotona samoja vanhoja, kuluneita vaatteita enkä RAASKI ostaa itselleni mitään arvokkaampaa. Minä kuitenkin seisoskelen lasten kanssa ulkona kesällä, keväällä, syksyllä kuin talvellakin, käyn vaunulenkeillä ja pyörälenkeillä. (Tai siis tottakai mieskin osallistuu näihin, mutta tarkoitan, että minä siellä ulkona seisoskelen lasten lisäksi). Miksi minulla ei siis ole kunnon ulkoiluvaatteita? Talvivaatteet löytyvät, mutta keväälle tai syksylle tarkoitettuja kunnollisia ulkoiluvaatteita minulla ei ole. Aivan kuin Erätukusta olisivat lukeneet toiveeni. Saisin valita heidän valikoimistaan itselleni haluamani vaatteet. ”Aivan huikeaa!”, ajattelin ja suostuin tottakai yhteistyöhön.

Omat ulkoilutottumukseni eivät ole kovin liikunnallisia. En juokse, hiihdä tai hölkkää. Enemmänkin touhuan lasten kanssa ja kuten jo edellä mainitsin, välillä seisoskellen, välillä juosten hippaa tai hiekkakakkuja tehden. Ja välillä kävellen lenkeillä. Lisäksi ulkona touhutaan pihan parissa, haravoiden tai muita ulkotöitä tehden. Aivan kaatosateessa emme ulkoile, mutta pienessä räntä- tai vesitihkussa voimme olla. Olen lisäksi aikamoinen vilukissa, joka palelee sisätiloissakin. Yhdessä myyjän kanssa totesimme minulle parhaiten sopiviksi vaatteiksi softshell-vaatteet.Vaatteet ovat tuulenpitäviä, vettä hylkiviä ja hengittäviä. Lisäksi ne ovat joustavia eivätkä tunnu käytössä kankeilta.

Ensimmäisenä Erätukusta tulee yrityksenä mieleen vain metsästys, kalastus ja maastokuosiset vaatteet. Yllätyin suuresti heidän tuotevalikoimaansa selatessani miten paljon erilaisia vaihtoehtoja heiltä löytyy. Ulkoiluvaatteet ovat aivan yhtä laadukkaita kuin muista ns. urheilukaupoista ostetut vaatteet. Myös lapsille löytyy vaatteita. Eivätkä vaatteet ole hinnoilla pilattu.

DSC_0330

DSC_0320

Ensimmäiset käyttökokemukset (sisätiloissa) olivat ihanat. Vaattet istuivat minulle todella hyvin, erityisesti housut. Minulla on aina ollut ongelmaa housujen kanssa, joissa lantion ollessa sopivan kokoinen, vyötärö jää löysäksi. Nämä housut olivat kuin tehty minulle. Myös takin istuvuus oli hyvä. Takki ei kiristänyt, puristanut tai ollut liian iso. Siis juuri sopiva. Extrana pirteä pinkki väri joka saa heti hymyn huulille. Softshell-kangas on pehmeää eikä tunnu jäykältä päällä.

Minulla on aikoinaan ollut lenkkarit, joissa oli hengittävä kangas. Kulutin kengät puhki enkä ole löytänyt sen jälkeen vastaavia kengiä. Kun sain jalkaani Wave X-TR kengät, tuntuivat ne heti samantapaisilta kuin vanhat lenkkarini. Joten odotan näiltä kengiltä paljon. Kengät ovat tarkoitettu aktiiviliikuntaan tai yleiskäyttöön. Kengässä on Air-Tex-kalvo, joka on vedenpitävä, mutta samalla myös hengittävä.

DSC_0231

DSC_0230

Varsinaiseen testiin vaatteet pääsivät oikeastaan heti, kun pidemmän aurinkoisen ja lämpimän jakson jälkeen takatalvi uhkasi saapua Suomeen. Lähdin kuitenkin pienelle pyörälenkille testatakseni vaatteiden tuntua ja tuulenpitävyyttä, sillä tuuli oli hyytävää. Vettäkin tihutti sen verran, että normaalisti takki olisi ollut märkä nopeasti. Takki piti vettä ja tuulta hyvin. Kuitenkin pieni vilu minulla oli, mutta tämä johtui ainoastaan siitä, että en ollut laittanut housujen alle minkäänlaista välihousua.

Seuraavaksi vaatteet pääsivät tositoimiin, kun lähdimme lasten kanssa pajunkissoja hakemaan. Myös tällöin oli kova tuuli ja nyt olin laittanut alle kerraston. Ja tiedättekö? Minulla ei ollut yhtään kylmä. Vauhtimme ei ollut päätä huimaava ja pysähtelimme vähän väliä tutkimaan maastoa. Kuljimme puiden suojissa ja avomaastossa, jossa tuuli pääsi puhaltamaan kylmästi. Tuuli puhalsi niin kylmästi, että kasvot ja kädet olivat todella kylmät, mutta muuten oli lämmin. Aika uskomatonta, tällaisella vilukissalla.

DSC_0317

Olen käyttänyt takkia myös kauppareissulla ja kylillä, sielläkin se toimii hyvin. Takki on lisäksi niin kivan näköinen, että sitä ei heti luulisi ulkoilutakiksi. Eikä se kesä näytä sieltä tulevan millään, joten tällaisiin keleihin vaatteet ovat juuri täydelliset.

Jatkan vaatteiden käyttämistä pitkin kevättä ja palaan vielä kesän kynnyksellä kertomaan miten vaatteet ja kengät ovat sopineet minun käyttööni. Tämän hetken kokemukseni perusteella suosittelen ehdottomasti tutustumaan Erätukun valikoimiin, jos ulkoiluvaatteiden osto on ajankohtainen. Heillä on myös toimiva nettikauppa, jos Erätukun liikettä ei löydy läheltä.

Vaatteet:

Taru softshelltakki (saatu Erätukusta)

Wynn Lady softshellhousut (saatu Erätukusta)

Wave X-TR naisten kalvokenkä (saatu Erätukusta)

DSC_0229

DSC_0235

DSC_0236

DSC_0240

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Uudet ulkoiluvaatteet äidille

  1. Paluuviite: Kevättä | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s