Pajunkissoja

Eilen perjantaina oli lapsilla kotipäivä ja juuri silloin päiväkodissa olisi ollut pajunoksien koristelua. Lähdimme siis itse hyytävää tuulta uhmaten hakemaan pajunkissoja. Aiempina vuosina lapset eivät ole käyneet virpomassa, mutta ajattelin että tänä vuonna he voisivat käydä naapureissa. Joten muutamia pajunoksia oli saatava.

PicMonkey Collage1

Kiersimme ihan lähitienoot juuri kylmän ilman takia emmekä meinanneet löytää oksan oksaa. Joko niitä ei ollut tai sitten ne oli jo poimittu. Ihan kotimme lähellä menee junarata ja radan toisella puolella kyllä pajunkissat hehkuivat valkoisina. En halunnut todellakaan lähteä lasten kanssa ylittämään junarataa. Ensinnäkin meidän ja radan välissä menee pieni puro, toisekseen en halunnut näyttää heille, että niinkin voi tehdä ja kolmannekseen olimme myös rattailla liikkeellä. Joten jos oksia ei löytyisi, kävisin ne itse myöhemmin hakemassa.

PicMonkey Collage2

Onneksi löysimme muutamia kelvollisia oksia. Ja lisäksi lapset keräsivät kaikenmaailman oksia, risuja ja lehtiä aarteiksi. Kiersimme vielä pienen lenkin lähialueella ja lapset ihastelivat lähellä olevaa hiihtosiltaa sekä maamerkiksi laitettua kivenlohkaretta. Sitten tuuli alkoi jo tuntua luissa ja ytimissä ja suuntasimme kohti kotia.

PicMonkey Collage3

Olin ostanut koristeiksi höyheniä, vanupalloja ja nauhaa. Vanupallot olivatkin hitti. Niitä olisi pitänyt laittaa vaikka kuinka paljon. Ja olisihan niitä voinutkin, jos minulla olisi ollut enemmän rautalankaa… Aivan täysin Tyllerö ei jaksanut kiinnostua koristelusta, joten tein hänen oksansa loppuun. Vilperi taas jaksoi hienosti keskittyä ja osasi jopa teippailla höyheniä kiinni itse.
Ja eikös tullutkin hienoja oksia meille? Kyllä näillä kelpaa lähteä virpomaan huomenna. Vielä kun lapset muistaisivat miten se loru menee…

PicMonkey Collage4

Millaisia pajunoksia teille on tulossa?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Pajunkissoja

  1. Paluuviite: Mennyt vuosi | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s