Särkyneiden sydänten ilta

*Kuvat eivät ole kyseisestä illasta.*

Viime lauantaina pääsin pitkästä aikaa johonkin ilman lapsia. Oikeastaanhan kyse on vain siitä, että lähtisin, mutta kun lapset ovat niin rakkaita ettei niitä raaskisi jättää hoitoon edes hetkeksi. Ja kuitenkin tosiasia on se, että aina olen jaksanut paremmin, kun olen saanut hetken itselleni.

Mutta asiaan, minulla ei suinkaan ole särkynyt sydän, vaan kyse on esityksestä joka oli viime elokuussa osa Tampereen Teatterikesää ja silloin jäi harmittamaan, kun en sitä nähnyt. Nyt se nähdään Tampereen Komediateatterissa kuuden esityksen ajan. Tottakai varasin heti lipun itselleni ja lähdimme yhdessä äitini kanssa sitä katsomaan.

DSC_0282

Särkyneiden sydänten ilta on pienmusikaali, jonka on käsikirjoittanut Costello Hautamäki. Suurin osa musikaalissa kuultavista lauluista ovat Costellon käsialaa, joko Popedan tuotannosta, Costellon omasta tuotannosta ja kuullaan musikaalissa myös aivan uusia, tätä tarkoitusta varten sävellettyjä lauluja. Costello, kuten varmaan moni tietääkin, on tuttu Popedan riveistä. Muissa osissa musikaalissa ovat Juri Lindeman, joka tunnetaan Hauli Bros-bändistä sekä näyttelijänä paremmin tunnettu Anu Raipia. Valot esitykseen on loihtinut Costellon poika Alex Hautamäki.

072 (5)

071 (4)

Lyhyesti kerrottuna illan juoni on seuraava: On sydämensä särkenyt herkkä muusikko (Costello), joka ei puhu eikä pukahda, vaan tuo tunteensa esiin laulujen kautta. On muusikon paras kaveri pilatesohjaaja/naistenhurmaaja (Juri) ja heidän kahden välillä pähkäilevä nainen (Anu). Välillä erotaan, välillä ollaan menossa naimisiin, rakastetaan, särjetään sydämiä ja kaivataan. Mutta kuka saa lopulta kenet ja saako muusikko lopulta puhekykynsä takaisin?

Aivan suurin odotuksin en näytöstä lähtenyt katsomaan. Mielestäni näytös oli kivaa viihdettä, mutta olisin toivonut jotain lisää. Mitä? En oikein osaa sanoa, ehkä enemmän uusia biisejä ja vähemmän Popedan moneen moneen kertaan kuultuja lauluja. Arvosanaksi antaisin hyvän. Musikaali on toteutettu hyvin ottaen huomioon sen, että kyse on vain kuudesta näytöksestä, käsikirjoituskin oli hauska ja näyttelijäsuorituksetkin hyviä. Parhaimmillaan Costi oli kuitenkin lauluissa ja soitossa, niitä riitti paljon, mutta ei liikaa. Lisäplussat kolmelle komealle rokkarille (kahdelle lavalla olleelle ja yhdelle katsomossa istuneelle). Lähdin kotiin kuitenkin hymyissä suin ja piristyneenä, joten näytös teki tehtävänsä.

Suosittelen kaikille, jos vain Tampereella tällä viikolla olette. Näytöksiä on vielä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

DSC_0268

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s