Kevättä rinnassa

WP_20150226_010
WP_20150223_007
WP_20150223_004
Vielä muutama viikko sitten näytti tältä.

Viime viikolla alkoi aurinkokin näyttäytyä ja vaikka olikin vielä viileää, toi se erilaista intoa ja puhtia. Viimeisetkin lumet sulivat pois meidän pihalta ja takapihamme näyttäytyi meille kaikessa kauheudessaan. Kuivuneet lehdet ja talviunillaan oleva nurmikko kaipaisivat kovasti haravaa. Olisi taas pihatöiden aika ja voi miten vihaankaan esimerkiksi haravoimista. Eipä tullut silloin viitisen vuotta sitten mieleen näin isoa tonttia ostaessa, että pihassa riittää aika lailla puuhaa. Onhan se kuitenkin hienoa, että lapsilla riittää tilaa touhuta ja pelata. Onneksi haravointia ei tarvitse tehdä montaa kertaa vuodessa. Mies taas hoitaa nurmikon ajamisen, joten se ei ole minun harteillani.

WP_20150214_001

WP_20150212_002

Vilperi vietti sairaspäiviä Palleron ja minun kanssani kotona ja ostimme yhdessä narsisseja terassille. Kävimme myös kirjastossa lainaamassa uusia kirjoja. Perjantaina kotipäivänä istutimme lasten kanssa rairuohoa ja leivoimme suklaisen synttärikakun. (Onnea minä!) Mies aloitti puiden harventamisen tontin rajalla, kaatoi vielä huonoja yksilöitä pois. Lisäksi kaadoimme vielä muutamia isompia koivuja, ne kun imevät ikävästi vettä marjapensailta. Risu- sekä polttopuusavottaa riitti siis minulle ja lapsille.

DSC_0166

DSC_0165

Eno ja S-serkku tulivat taas kyläilemään. Lapset auttoivat risujen keräämisessä ja isompia oksia he halusivat vetää pulkalla. Mies tekikin aika monta kaatopaikkareissua risuja vieden. Minä haravoin ja lapset leikkivät. Lapset viihtyvät ulkona hyvin ja mielestäni leikkivätkin paremmin yhteisymmärryksessä. Miehet tekivät polttopuita. Pallerollekin on avautunut uusi maailma, kun hän pääsee vaivatta liikkumaan pihalla. Vielä kun saisi ne ikävät tumput pois ja pääsisi kunnolla tutustumaan hiekkaleluihin. Meillä lapset saavat touhuta ulkona sydämensä kyllyydestä niin talvella kuin kesällä. Haalarit tai ulkovaatteet eivät ole satojen eurojen arvoisia eikä niiden sotkemista tarvitse varoa. Joten he saavat kaivaa kuoppaa, juuria ja oksia. Leikkiä kuraleikkejä ja hiekkaleikkejä. Minusta on hienoa, että lapset, varsinkin Vilperi, haluavat olla mukana auttamassa.

DSC_0176

DSC_0177

DSC_0180

Sunnuntain minä vietin siivoten. Pölyiset ikkunat huutavat pesijää, mutta vielä en päässyt niihin käsiksi. Nyt pyyhin pölyt, tein yleistä järjestelyä ja imuroin sekä pesin lattiat. Pesin myös vessat ja tein vaatehuoltoa. Välillä tein muille ruokaa ja jatkoin taas. Tykkään siivoamisesta ja järjestämisestä, kun sitä saa tehdä rauhassa ja kiireettä.

DSC_0009

DSC_0008

Sunnuntaina illalla kävimme vielä koko perhe pyörä- ja vaunulenkillä. Toivottavasti aurinkoiset ilmat jatkuisivat vielä ja kevät todella tulisi nopeasti. Enää en kaipaa pimeitä ja märkiä päiviä.

Mistä teillä tietää kevään tulleen?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s