Meidän herkkuja. Makoisa mysli

DSC_0178

Itsetehty mysli on maailman helpoin ja nopein tehdä. Jaan nyt oman ohjeeni teille ja netistä löytyy lisää ohjeita vaikka millä mitalla.

Meillä mies söi aikanaan hyvinkin paljon myslejä. Itse himoitsin niitä myös ja joskus niitä söinkin, mutta viljaherkkyyden takia ne aiheuttivat vatsanväänteitä minulle. Gluteenittomat myslit ovat hinnakkaita ja lisäksi minua häiritsee se, että niihin kaikkiin on lisätty ylimääräistä, turhaa sokeria. Lisäksi niissä on suurimmaksi osaksi rusinoita, joista en niin välitä. Kun teet itse myslisi, saat täsmälleen sitä mitä haluat.

DSC_0182

Itse käytän erilaisia pähkinöitä murskattuna, kookoshiutaleita, auringonkukansiemeniä, gluteenitonta kaurahiutaletta, kuivattuja karpaloita, tyrnirouhetta, kanelia, ripaus vaniljaa. Makeutukseksi hunajaa. Mitä mieleni milloin tekee. Lisäksi voisi käyttää chian siemeniä, rusinoita, muita kuivattuja hedelmiä tai marjoja.
Laitan kuivalle kuumalle pannulle kaurahiutaleet, pähkinät ym. Ruskistan niitä hetken (varo etteivät ne pääse palamaan) ja lisään karpalot ym sekä mausteet. Laitan joukkoon hieman kookosöljyä, joka sitoo aineet yhteen. Lopuksi hunajaa, jonka annetaan kuplia muutaman kerran. Sekoita ja anna jäähtyä.

Käytän tätä jogurtin kanssa tai sellaisenaan maidon kanssa. Aivan ihanaa eikä sisällä turhia aineita.

DSC_0185

DSC_0196

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s