Heureka!

DSC_0149

Viime sunnuntai oli sateinen ja sumuinen. Lasten kanssa ei innostanut lähteä ulos, joten mietimme miten oikein viettäisimme vapaapäivää. Heureka on ollut ”täytyisi käydä”-listallani jo jonkin aikaa, joten ehdotin sitä miehelleni. Mies innostui ajatuksesta ja niinpä keräsimme kimpsut ja kampsut kasaan ja pakkasimme lapset autoon.

Tällä hetkellä Heurekassa on neljä isompaa näyttelyä: Maan alle, Lasten Heureka, Heureka-klassikot ja päänäyttely, joka koostuu pienemmistä näyttelyistä. Lisäksi löytyy planetaario, johon emme tällä kertaa tutustuneet.

DSC_0150

DSC_0140

Tutustuimme ensin Lasten Heurekaan. Olimme sopineet Vilperin kanssa, joka oli innokkain retkeilijä, että olemme Heurekassa niin pitkään kuin tarve vaatii ja jokaiseen kohtaan ehditään tutustua rauhassa. Lasten Heurekassa olikin kaikkea kivaa. Sai kokeilla rakentaa iglun, hirsimajan tai kaariholvin. Tai esiintymistä trikkikuvausstudiossa. Oli pallojen heittoa, interaktiivisia pelejä tai kuukävelyä. Lisäksi kävimme katsomassa rottakoripalloa. Tässä osastossa viivyimme kaikkein pisimpään ja palasimme tänne vielä lopuksi. Tämä osasto ei kuitenkaan ole vain lapsille, vaan koko perheelle. Minäkin innostuin peleistä ja rakenteluista yhdessä lasten kanssa.

DSC_0132

DSC_0120

DSC_0067

DSC_0060

Heureka-klassikot-osastolla tutustuimme fysiikanlakeihin erilaisien testien avulla. Sai kokeilla lentävää mattoa tai nostaa autoa. Arvioida kumpi pallo on painavampi tai kumpi pallo etenee nopeammin. Monet näistä olivat hauskoja lapsille, mutta niiden ymmärtäminen vaatii hieman vanhempaa ikää. Onneksi paikalla liikkui koko ajan oppaita, jotka tulivat kertomaan eri fysiikan lakien toiminnasta ja miksi joku toimii näin. Mielenkiintoista tietoa myös aikuisille!

DSC_0077

DSC_0081

DSC_0084

Tässä välissä kävimme syömässä, jotta jaksamme taas touhuta. Päivä on tähän asti ollut onnistunut ja lapsetkin ovat olleet todella kiltisti. Ruoan jälkeen oli vuorossa Maan alle-näyttely. Se kertoo kaivoksista ja geologiasta. Täällä sai tutustua eri kivilajeihin pelien avulla ja saipa kokeilla jopa kullanhuuhdontaa. Lapsille (ja miksei myös aikuisille) oli pieniä tarinoita kuunneltavaksi ja pieni rata, jossa sai ajella pikkuisilla dumppereilla. Maan porausta sai kokeilla porasimulaattorilla ja maan kaivamista oikealla minikaivurilla. Ihmeen kauan lapset olivat kiinnostuneet tästä osastosta, vaikka luulin että se olisi hetkessä käyty läpi.

DSC_0102

DSC_0105

DSC_0107

Lopuksi kävimme vielä päänäyttelyssä. Täällä oli pienemmät näyttelyt: Suojaan, Älykäs kaupunki, Kolikon tie, Suolistossa suhisee ja Tiedettä pallolla. Luulin, että Vilperi olisi ollut kiinnostunut mitä ihmisen suolistossa tapahtuu, koska hän on kotona niin kiinnostunut aiheesta. Mutta tämä ohitettiin heti. Sain hänet kuitenkin kokeilemaan miten pitkä ihmisen suolisto on. Vedimme narua nuken pepusta ja aika pitkälle naru ylsi! Älykäs kaupunki-osiossa oli monta autosimulaattoria, mutta niihin oli koko ajan jonoa, joten lapset tyytyivät vain istumaan takapenkillä kyydissä.

DSC_0114

DSC_0118

Saimme muistoksi kivasta päivästä jokainen oman kolikon. Tämä on toteutettu yhteistyössä Suomen rahapajan kanssa.

DSC_0162

Lopulta lapsissa alkoi näkyä väsymyksen merkkejä ja päätimme lähteä kotiin. Meillä kaikilla oli kiva päivä! Suosittelen ehdottomasti Heurekaa kaikille. Tällä hetkellä näyttelyitä voisin suositella 3-4-vuotiaista eteenpäin.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Heureka!

  1. Paluuviite: Mennyt vuosi | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s