Unelmien äitiyspakkaus

Viime viikolla Kela julkaisi uuden äitiyspakkauksen kuvat sivuillaan ja kuten jokainen vuosi, se saa aikaan keskustelua puolin ja toisin. Itse olen sitä mieltä, että aivan upeaa kun Suomessa on tällainen avustus lapsiperheille. Pakkauksen mukana tulee paljon sellaistakin, mitä ei ehkä muuten muistaisi hankkia, kuten kynsisakset. Ainahan pakkaus ei voi miellyttää kaikkia ja itseltänikin on jäänyt osa vaatteista käyttämättä. Mutta varsinkin ensimmäisen lapsen kanssa sitä on muutenkin niin hukassa, että kuinka paljon ja mitä pitää hankkia, joten pakkaus on hyvä alku vauva-arkeen.
Itselle tämä aihe ei enää ole ajankohtainen, sillä meidän lapsilukumme on mitä todennäköisimmin täynnä. Mutta silti on kiva käydä kurkkimassa uusia kuoseja ja värejä. Me olemme ottaneet äitiyspakkauksen sekä Vilperille että Tyllerölle. Palleron kohdalla päädyimme rahaetuuteen, sillä vaatteita oli jo riittämiin. Vaikka aina puhutaan pakkauksen olevan neutraali, koin molemmat pakkaukset (2010 ja 2011) enemmän pojille suunnatuiksi.
Kolmistaan-blogin Karoliina esitti haasteen blogikirjoituksessaan suunnitella oma unelmien äitiyspakkaus ja päätinkin ottaa haasteen vastaan.
Äitiyspakkaus a la Kolme pientä porsasta olisi seuraavanlainen:

– Toppahaalarin, kahdella vetoketjulla. Lisäksi töppöset ja rukkaset. Koko voisi olla suurin piirtein sama kuin nykyisessä pakkauksessa. Olemme ostaneet lapsillemme vauvahaalarin, joka on ollut ensin käytössä ja äitiyspakkauksen haalaria on käytetty hieman isompana. Vaikka kaikki kolme ovat syntyneet eri vuodenaikoina, ovat he kaikki käyttäneet haalaria ainakin hetken aikaa. Uudessa pakkauksessa haalarin saa makuupussiksi, mikä on hyvä idea.
– Peitemakuupussi
– Ulkopipo, jossa olisi tarpeeksi pitkät nauhat ja värikin voisi olla muu kuin valkoinen
– Sukkia ja tumput sisäkäyttöön
– Lakanat, pussilakanan ja peiton. Froteealustan, joka on isompaa kokoa kuten tämän vuoden pakkaukseen onkin muuttunut! Sekä jonkinlainen ohut peite.
– Huppupyyhkeen tai jopa hupullisen ponchopyyhkeen. Mutta parempilaatuisemman kuin nykyinen pyyhe on. Voisi olla värillinen.
– Harja, kuumemittari, hammasharja, kynsisakset, kylpylämpömittarin, purulelun ja vauvaöljyä tai pesunestettä
– Ruokalapun (ei kankainen) ja ensilusikan
– Kietaisubodeja, tumpullisia bodeja, jatkopalabodeja
– Housuja ja puolipotkuhousuja
– Vaunuihin kunnollinen auringon/tuulensuoja
– Kypärämyssyn ja vastasyntyneelle sisäpipo
– Yöpukuja vetoketjulla, ehkä jopa unipussi tai yöasu, jonka saa pussiksi
– Värit voisivat olla valkoista, mustaa, harmaata, liilaa, minttua ja vaaleanruskeaa. Sellaisia joihin on helppo lisätä niitä tyttö/poikavärejä itse.
– Pupuja, pöllöjä, raitaa, palloja, tähtiä, pingviinejä, kirahveja, norsuja

PicMonkey Collage

Yllä olevassa kuvassa kuosit ovat kivoja, niistä voisi tehdä vielä neutraalimman värisiä. Mustaa, ruskeaa jne.

 

PicMonkey Collage2

Myös näissä kuosit mielluttävät silmää.

 

PicMonkey Collage3

Bodeihin ja paitoihin voi myös laittaa yksittäisiä kuvioita/kuvia.

 

PicMonkey Collage4Raitoja ja yksivärisyyttä.

 

PicMonkey Collage5

Toppahaalari käytössä, kevyt peite on ollut paljon käytetty. Lisäksi velourhaalari vetoketjulla on ollut kiva ja kuvankaltainen ruokalappu.

 

Itseltäni on jäänyt käyttämättä pakkauksista kevythaalarit, villahaalarit (meillä on käytetty aina itse kudottuja villavaatteita haalarin alla), keltaiset vaatteet, potkuhousut (ihan vauvalla menee, ei enää 4-5kuukautisella), paidat. Liivinsuojat ja kestovaipat. Kuolalappua meillä ei ole ollut, mutta olisi jäänyt käyttämättä. Samoin nykyinen ruokalappu. Kirjoja on luettu aika vähän, eivät ole olleet kiinnostavia meidän lapsista.

Minulla ei nyt ollut aikaa käydä läpi vauvavaatteiden valmistajien kuvia, joista varmasti olisi löytynyt hienoja valmiiksi silmääni hiveleviä vaatteita. Joten käytin pohjana näitä meidän vanhoja kuvia. Niitä muokkailemalla saisi kivan äitiyspakkauksen.

Miltä pakkaus vaikuttaa teidän mielestä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s