I love kapselikeitin

Kuten jo olen useamman kerran kertonut, himoitsin itselleni kapselikeitintä. Veljeni ja äitini lukivat toiveeni täältä ja päättivät ostaa sellaisen minulle syntymäpäivälahjaksi. Itse en olisi sitä saanut ostettua varmaan pitkään aikaan. Sain jopa itse valita millaisen merkin ja mallin haluaisin. Hei, olenko oikeasti ollut näin kiltti?!

Siitä alkoi internetin tutkiminen, keskustelupalstojen lukeminen ja eri mallien vertailu. Kaikista löytyi hyviä ja huonoja puolia. Kovin kallista laitetta en kuitenkaan haluaisi ostattaa muilla (vaikka tarjouduin kylläkin maksamaan osan itse). Eri kahvimakujen testaaminen ennakkoon olisi täysin mahdotonta, joten loppujen lopuksi mentiin mututuntumalla (ja eräällä nettikaupan erittäin hyvällä tarjouksella).

Valitsin itselleni Nescafen Dolce Gusto Genio-keittimen. Tässä keittimessä on automaattinen vedenmittaus. Mielestäni tämä on todella paljon helpompaa, kuin halvemmissa malleissa. Niissähän joutuu itse mittaamaan oikean määrän vettä.

DSC_0320

Keitin on ihanan pieni ja ihan fiksun näköinenkin. Käyttö on todella helppoa. Kapselista siis katsotaan mikä on sille kapselille suositeltu määrä vettä (asteikolla 1-7) ja valitset sen mukaan tai oman mielesi mukaisen veden määrän. (Jos vesi sattuu loppumaan säiliöstä kesken kahvinkeiton, kone ilmoittaa asiasta, lisäät vettä ja jatkat loppuun). Laitat kapselin sisään ja napsautat kahvan alas. Kahva puhkaisee tällöin kapseliin reiän. Sitten vain kuppi alle, lämminvesinappulasta päälle ja kone lorottelee kuppiin oikean määrän vettä ja kahvia.

DSC_0195<

Pakkauksen mukana tulee kuuden kapselin näytepakkaus, jossa on eri makuja. Kapseleita löytyy isoimmista kaupoista runsaasti, mutta itse tilasin ensimmäisen erän Dolce Guston nettikaupasta, koska pakkausken mukana tuli alennusseteli. Aluksi olisi kylläkin kätevää, että makuja saisi ostaa irtomyynnistä, jolloin eri makuja maistelemalla löydät suosikkisi. Nythän joudut ostamaan kahdeksan (tai useamman) kapselin pakkauksen vain maistaaksesi. Osassa kahvilaaduista on kaksi kapselia, itse kahvi ja sitten maitokapseli. Mutta esimerkiksi Cafe au laitissa on vain yksi kapseli, jossa kaikki ovat valmiina pakettina.

Omiksi suosikeiksi ovat nousseet Cappuccino, Cafe au lait, Latte macchiato ja Mocha. Ja niin hyviä ne ovat, että niitä voisi juoda vaikka kuinka monta päivässä, varsinkin kun kapseleita on enemmän varastossa. Olen kuitenkin ottanut tavaksi nauttia päiväkahvilla kapselikahvia ja muulloin ihan tavallista Juhla Mokkaa.

DSC_0317
DSC_0316

Huonoja puolia olen tähän mennessä löytänyt vain kaksi. Sen, että kapseleita ei tosiaan pysty ostamaan irtomyynnistä ja sen, että keitin pitää hieman liian kovaa ääntä aamun hiljaisiin tunteihin. Päiväsaikaan ääni ei häiritse, mutta aamulla nukkujat voisivat olla eri mieltä asiasta. Näistä huolimatta, suosittelen ehdottomasti tätä kapselikeitintä kaikille! (Miten olenkaan pärjännyt ilman tällaista laitetta?!)

DSC_0196

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”I love kapselikeitin

  1. Paluuviite: Helmikuun ilon aiheita | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s