Postaussarja: Oma koti kullan kallis. Keittiö

Vihdoin on taas vuoro kurkata kotiimme. Nyt vuoroon pääsee keittiö. Minulla on ollut hieman vaikeuksia kuvien siirron kanssa, joten nyt vasta pääsen lisäilemään kuvat tekstiini.

Aloittaessamme tämän talon suunnittelua, kaikki lähti keittiöstä. Olen siis todellakin saanut itse suunnitella haluamani keittiön, sen muodon, koon ja kaappien paikat. Muut talon huoneet on sijoiteltu sen mukaan. Olemme nyt asuneet täällä reilun neljä vuotta ja edelleen keittiö on toimiva. Muutamia ihan pieniä viilauksia lukuun ottamatta keittiö on täydellinen.

DSC_1110

DSC_1111

DSC_1163

DSC_0992

Olemme olleet tyytyväisiä IKEAn keittiöihin, niiden laatuun ja toimivuuteen, joten emme edes harkinneet muita keittiötoimittajia. Halusin keittiöön paljon isoja laatikoita, joista lastenkin olisi helppo ottaa tavaroita. Lisäksi ns. apteekkikaapit olivat listallani, kuten myös astianpesukoneen ja uunin nostaminen ergonomiselle korkeudelle.

Meidän keittiömme ovet ovat Ikean mustia ja valkoisia kiiltäväpintaisia ovia sekä yläkaapeissa ovat hopeakehyksiset lasiovet. Yläkaappien ”pohja” on valohylly, joten ne toimivat samalla valaisimina. Ja onpa yksi hopeanvärinen rulokaappikin löytänyt tiensä keittiöömme. Tasot ovat mustia ja kodinkoneet rosteria. Lattia on samaa valkotammea kuin muuallakin talossa. Lisäksi keittiöstä löytyy mustia avohyllyjä.

DSC_0050

DSC_1140

DSC_1138

Meidän keittiömme on ns. avoin keittiö, vain matala seinäke erottaa keittiön olohuoneesta. Ruokapöytäkin sijaitsee ”olohuoneen” puolella. Keittiö on tilava, siinä mahtuu useampikin kokki puuhailemaan, mutta silti aina tuntuu, että laskutilaa on liian vähän. Induktiotaso sijaitsee saarekkeessa keskellä, joten se rajaa laskutilaa pois. Keittiömme ei ole sisustuslehtiin sopivaa kuvattavaa, sillä pöydillä on aina purnukoita, leipää, kananmunat, puurohiutaleet, hedelmät, kodinkoneet tietenkin sekä paikka johon lasketaan postit, puhelimet ym. En näe tarpeelliseksi pitää tasoja tyhjinä, sillä mehän asumme täällä. Jääkaapin ja pakastimet ovet ovat täynnä meille tärkeitä kuvia ja magneetteja.

Yläkaappien päällä on vanhoja kulhoja, maljakoita ym. Lisäksi hyllyllä on oma hääkimppuni sekä vanhoja kahvipurkkeja ja muumimukeja. Korkeammalla oleville tasoille (uunin ja apk päälle) tulee helposti kerättyä kaikkea roinaa. Toinen hyllyistä toimii usein lelujen jäähypaikkana. Keittiö kun on aika oleellisella paikalla kodissamme, siellä myös ollaan ja sinne kertyy tavaraa. En halunnut esittää näissä kuvissa mitään täydellistä keittiötä, vaan meidän keittiömme, joten kuvissa näkyy meidän arki. Osa kuvista tosin on otettu Palleron synttäreiden aikaan, silloin tasoja on tyhjätty.

DSC_0962

DSC_0959

Kiiltäväpintaiset ovet, varsinkin mustat, keräävät paljon sormenjälkiä. Tahmatassuja kun meillä asustelee montakin, jälkiä tulee koko ajan, mutta en näe sitä ongelmana. Ne myös lähtevät puhtaaksi hyvin helposti.

Haaveenani olisi saada jonkinlainen tapetti tms altaan takana olevaan seinään, mutta sekin tapahtuu ”sitten joskus”. Vaikka keittiö onkin lähes täydellinen, aina mielessä liikkuu pieniä muutoksia.

Miltäs vaikuttaa meidän keittiö ja jo tähän asti näkemänne muut huoneet?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s